Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Waterloo , η οποία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Archives of Sexual Behavior», βρήκε ότι οι άντρες και οι γυναίκες αντιλαμβάνονται στον ίδιο βαθμό την ικανοποίηση των συντρόφων τους στο κρεβάτι.

«Ανακαλύψαμε ότι κατά μέσο όρο, τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες, έχουν αρκετά ακριβή και αμερόληπτη αντίληψη σχετικά με την σεξουαλική ικανοποίηση του συντρόφου τους», εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας, κ. Erin Fallis και συνεχίζει: «Βρήκαμε επίσης, ότι η καλή επικοινωνία του ζευγαριού πάνω σε σεξουαλικά ζητήματα τους βοηθά να καταλάβουν την σεξουαλική ικανοποίηση του συντρόφου τους».

«Με τον καιρό, το ζευγάρι αναπτύσσει σεξουαλικές συνήθειες. Πιστεύουμε ότι έχοντας την ικανότητα να υπολογίσει ο ένας σύντροφος με ακρίβεια την ικανοποίηση του άλλου, θα καταφέρει το ζευγάρι να αναπτύξει σεξουαλικές συνήθειες που απολαμβάνουν και οι δυο. Πιο συγκεκριμένα, το να είναι σε θέση να πουν ο ένας για τον άλλον αν ικανοποιήθηκε σεξουαλικά, θα μπορούσε να τους βοηθήσει να αποφασίσουν αν θα διατηρήσουν μια σεξουαλική συνήθεια ή αν θα δοκιμάσουν κάτι καινούριο», καταλήγει η κ. Fallis.