Γράφετε σε ένα θέμα του περιοδικού ότι το κακάο δεν αφήνει ένα μέρος του ασβεστίου τού γάλακτος να απορροφηθεί. Μπορείτε να μου πείτε αν αυτό ισχύει και για το άγλυκο κακάο, εκείνο δηλαδή που χρησιμοποιούμε στα γλυκά; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Η ελάττωση της απορρόφησης ασβεστίου ισχύει για όλες τις μορφές κακάο. Ο λόγος είναι ότι το κακάο περιέχει οξαλικά οξέα που δεσμεύουν το ασβέστιο μειώνοντας την απορρόφησή του. Πάντως, το κακάο που περιέχει και σάκχαρα (όπως η σοκολάτα) ελαττώνει ακόμα περισσότερο το ασβέστιο στον οργανισμό γιατί οδηγεί σε αύξηση της απέκκρισης του σημαντικού αυτού ανόργανου συστατικού.