Υλικά
2 μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες περίπου 550 γρ. η καθεμία

Για τη μαρινάδα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
6 δαμάσκηνα Sunsweet
2 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
χυμό από ένα πορτοκάλι και λίγο ξύσμα
½ ματσάκι φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
½ ματσάκι φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
330 ml μαύρη μπύρα
1 κουταλιά του γλυκού κόκκους σιναπιού
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
1. Καβουρδίζουμε τους κόκκους σιναπιού με το λάδι σε ένα τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία.
2. Στη συνέχεια βάζουμε το κρεμμύδι και τα μυρωδικά, σοτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε τη μπύρα, τα δαμάσκηνα Sunsweet, τη μαύρη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε τη μαρινάδα για 15’ και την αφήνουμε να κρυώσει.
3. Μαρινάρουμε τις μπριζόλες για 24 ώρες και ψήνουμε στο grill 5’ κάθε πλευρά ραντίζοντας συνεχώς με τη μαρινάδα.

Tip
: Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη μαρινάδα μας ως συνοδευτική σος, την μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 8-10’.