Στην θεωρία

*Στρογγυλό πρόσωπο: το πλάτος των ζυγωματικών σας είναι περίπου το ίδιο με το μήκος του προσώπου σας και το σαγόνι σας είναι «μαλακό».

*Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς: το μέτωπο και τα ζυγωματικά σας είναι πλατιά , αλλά το πρόσωπό σας στενεύει στο πηγούνι.

*Οβάλ: Έχετε ένα οβάλ πρόσωπο εφόσον το πλάτος του προσώπου σας είναι κατά 1/3 μικρότερο από το μήκος του προσώπου σας. Επίσης, δεν έχετε καμία σκληρή γωνία ούτε στο σαγόνι.

*Τετράγωνο πρόσωπο: Το μέτωπο και το σαγόνι σας είναι μεγάλα και σχεδόν στο ίδιο μέγεθος, δημιουργώντας όμορφες γωνιές στο πρόσωπο σας.

*Μακρύ: Έχετε ένα πρόσωπο μακρύ και στενό με τα ζυγωματικά σας να πρωταγωνιστούν.



Στην πράξη



*Οβάλ πρόσωπο / μαλλιά πάνω. Είστε οι τυχερές καθώς σας ταιριάζουν σχεδόν όλα τα χτενίσματα. Οπότε γιατί να μην τα μαζέψετε πάνω, τραβώντας όλα πίσω για να φανεί η ομορφιά σας.

*Οβάλ πρόσωπο, τα μαλλιά κάτω. Χωρίστρα και ανάλαφροι κυματισμοί θα αναδείξουν τις γραμμές του προσώπου σας. Tip: μην επιτρέπετε στις μπούκλες να πέφτουν στο πρόσωπο σας κρύβοντας τα ζυγωματικά σας και κάνοντας το πρόσωπο σας να δείχνει μακρόστενο.

*Στρογγυλό πρόσωπο, τα μαλλιά πάνω. Μια αλογοουρά με κομψή, πλαϊνή χωρίστρα θα εξασφαλίσει το απόλυτα φινετσάτο και αριστοκρατικό στυλ.

*Στρογγυλό πρόσωπο, τα μαλλιά κάτω. Μια έντονη, πλαϊνή χωρίστρα στο πλάι θα μετατοπίσει το εστιακό σημείο του μήκους του προσώπου, δημιουργώντας ένα πιο πρόσωπο με περισσότερες γωνίες. Προσθέστε και λίγα κύματα για περισσότερη αίγλη.

*Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς, μαλλιά πάνω. Μια χαλαρή χωρίστρα – όχι απόλυτα κεντραρισμένη – σε συνδυασμό με πλεξούδες είναι ένας έξυπνος τρόπος για να ανοίξει το πρόσωπο σας.

*Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς, μαλλιά κάτω. Για να καλύψετε το πηγούνι μπορείτε να κάνετε ένα φουσκωτό χτένισμα που θα αγκαλιάζει το συγκεκριμένο σημείο, όπως για παράδειγμα ένα bob καρέ.

*Τετράγωνο πρόσωπο, μαλλιά πάνω. Ένας ανέμελος και ρομαντικό χαμηλός κότσος θα αποσπάσει τα βλέμματα από οποιαδήποτε σκληρή γωνία του προσώπου.

*Τετράγωνο πρόσωπο, μαλλιά κάτω. Τα μακριά μαλλιά με αυστηρό ίσιωμα   θα μαλακώσουν οποιαδήποτε σκληρή γωνία. Οι μύτες στο ύψος που βρίσκονται τα μάγουλα θα σμιλεύσουν και τις έντονες γραμμές του σαγονιού.

*Μακρύ πρόσωπο, μαλλιά πάνω. Ένας κλασικός, κότσος είναι η ιδανική επιλογή για ένα μακρύ πρόσωπο. Φροντίστε να βρίσκεται ψηλά, στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας ώστε να μην προσθέτει επιπλέον μήκος στο πρόσωπο σας.

*Μακρύ πρόσωπο, μαλλιά κάτω. Τραβήξτε τα μαλλιά στην μια πλευρά και σχηματίστε ανάλαφρους κυματισμούς που θα προσθέσουν στρογγυλάδα στο πρόσωπο σας. Επίσης, για να απαλύνετε το μήκος του μπορείτε να τραβήξετε τα μαλλιά σας πίσω από τα αφτιά δημιουργώντας και έτσι την ψευδαίσθηση της στρογγυλάδας.