Μια γενικευμένη διαφοροποίηση ερωτικής επιθυμίας μεταξύ των δυο φύλων συνοψίζεται στο πρωί-βράδυ: οι άνδρες είναι πρωινοί τύποι ενώ οι γυναίκες είναι έτοιμες για όλα μετά τη δύση του ηλίου.    Είναι βιολογικής φύσεως οι λόγοι που διαμορφώνουν τις συγκεκριμένες… βάρδιες. Άλλοι λόγοι – κούραση, παιδιά, ωράριο… – συμβάλλουν με τον τρόπο τους στο φαινόμενο «άλλος για Χίο τράβηξε και άλλος για Μυτιλήνη».

Τι συμβαίνει;

H ίδια η φύση μοιάζει να κρύβεται και πάλι πίσω από αυτήν την ασυμφωνία των ετερόφυλων ζευγαριών. Το πρωινό ξύπνημα των ανδρών συνοδεύεται με αύξηση της τεστοστερόνης σε ποσοστό 25% έως 50% συγκριτικά με τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας χάρη σε ένα μηχανισμό που ενεργοποιείται όταν κοιμούνται. Όσο πιο βαθιά κοιμάται ο σύντροφος σας με τόσο μεγαλύτερα ποσοστά τεστοστερόνης θα ξυπνήσει. Ο αντίστοιχος μηχανισμός στις γυναίκες υπολειτουργεί κατά τη διάρκεια του ύπνου.          

Οι γυναίκες χρειάζονται το χρόνο τους. Κατά τη διάρκεια της ημέρας και ενώ τις βλέπεις να δουλεύουν πυρετωδώς έχουν την ικανότητα να φαντασιώνονται παράλληλα, να σκέφτονται σε τι ερωτικά παιχνίδια θα ήθελαν να επιδοθούν το βράδυ με τον σύντροφο τους. Και όσο η γυναίκα πλέκει σενάρια τόσο ο άνδρας σκέφτεται απλά να γυρίσει σπίτι να φάει μπροστά στην τηλεόραση, να χαλαρώσει και όνειρα γλυκά!     

Είναι που και εμείς οι γυναίκες θέλουμε λίγο την αφορμή μας, είμαστε πιο εγκεφαλικές, κάτι θέλουμε να δούμε, κάτι θέλουμε να μας πουν, ένα εξωτερικό ερέθισμα που θα μας βάλει πονηρές σκέψεις στο μυαλό. Έχουμε και άλλα εμπόδια… Από την σκέψη στην πράξη σημειώνουμε μια καθυστέρηση. Θέλουμε όλα να έχουν μπει σε τάξη – τα παιδιά στο κρεβάτι, τα πιάτα στο ντουλάπι, τα ρούχα στην απλώστρα… – και έτσι να αφεθούμε στηνχαρά της ερωτικής ηδονής.

  

Αντιμετωπίζεται;

Καλή θέληση να υπάρχει και όλα μπορούν να βρουν τον δρόμο τους. Μια λύση είναι η γυμναστική και κορμί θα φτιάξετε και τη λίμπιντο σας θα ανεβάσετε. Αντί να βγείτε για ποτάκι έξω – που το κάνατε στις αρχές της σχέσης σας – κανονίστε να πηγαίνετε τις ίδιες ώρες γυμναστήριο: μέσα σε 30-40 λεπτά ο ερωτισμός θα κάνει γκράντε εμφάνιση. Ένας ακόμη τρόπος – που πάντα έχει τους οπαδούς του – είναι η συζήτηση. Ναι, εκτός από τα πρόστυχα λογάκια που μπορείτε να ανταλλάσσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας εννοούμε και την ουσιαστική συζήτηση. Να παραδεχθείτε ότι μάλλον δεν θα μπορέσει να συνεχιστεί έτσι η σχέση σας και να συμφωνήσετε να προσπαθήσετε από κοινού για την εύρεση μιας μέσης λύσης.

Βάλτε και οι δυο λίγο νερό στο κρασί σας. Για παράδειγμα, κοιμηθείτε μια μέρα με ένα αισθησιακό νυχτικό ή και τίποτα. Σίγουρα το πρωί θα αισθανθείτε σέξι και θα ενδώσετε στο ερωτικό κάλεσμα του συντρόφου σας. Αντίστοιχα, οι άνδρες μπορούν να προσφερθούν μια φορά να πλύνουν τα πιάτα ενώ οι σύζυγος κοιμίζει τα παιδιά και έτσι να υπάρχει χρόνος χαλάρωσης και να αναπτυχθεί η ερωτική επιθυμία και η πράξη – βεβαίως βεβαίως.                    

Πάντα υπάρχει χρόνος για σεξ. Αρκεί να υπάρχει διάθεση και επιθυμία.