Το εμβληματικό παπούτσι εμπνέεται από τον παγκόσμιο πρωταθλητή και χρυσό ολυμπιονίκη, Μο Farah.

Η Nike παρουσιάζει τη νέα επανασχεδιασμένη έκδοση του πιο εμβληματικού παπουτσιού τρεξίματος, του Nike Air Zoom Pegasus 31. Το νέο παπούτσι διαμορφώθηκε χάρη στη στενή συνεργασία της σχεδιαστικής ομάδας της Nike με τον Μο Farah, αξιοποιώντας ταυτόχρονα δεδομένα που προέκυψαν από δοκιμές αντοχής στη φθορά για περισσότερα από 16.000 μίλια, που κάλυψαν δρομείς κάθε επιπέδου.

Όπως πάντα, μεγάλο μέρος του σχεδιασμού και της έμπνευσης του Pegasus 31 οφείλεται στη συνεργασία, τις δοκιμές και τα δεδομένα που προέρχονται από τους ίδιους τους δρομείς, συμπεριλαμβανομένου του Μο Farah – δύο φορές χρυσού ολυμπιονίκη και τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή. Όταν ο Μο Farah δήλωσε ότι ήθελε τα αγαπημένα του παπούτσια να είναι ακόμα πιο γρήγορα, η σχεδιαστική ομάδα της Nike δούλεψε για να κάνει την επιθυμία του πραγματικότητα.

«Το Pegasus είναι ένα από τα αγαπημένα μου παπούτσια και συνεχίζει να γίνεται πάντα καλύτερο», δήλωσε ο Mo Farah, ο οποίος χρησιμοποιεί τα Nike Air Zoom Pegasus στις προπονήσεις του. Θυμάται ότι ένιωσε αμέσως τη διαφορά όταν φόρεσε το πρωτότυπο Peg 31. «Την πρώτη φορά που φόρεσα το Peg 31, ένιωθα πιο γρήγορος όταν έτρεχα. Μου άρεσε η άμεση ανταπόκριση και η άψογη εφαρμογή του σε συνδυασμό με τη μαλακή ενίσχυση και προστασία που χρειάζομαι για τα πάνω από 100 μίλια που διανύω την εβδομάδα.»

Το νέο Pegasus, με μια εντυπωσιακή κληρονομιά 31 ετών, είναι ταχύτερο και έχει ακόμα καλύτερη ανταπόκριση σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη έκδοση. Η επανασχεδιασμένη έκδοση του παπουτσιού διατηρεί τα βασικά χαρακτηριστικά που αγάπησαν οι πιστοί στο Pegasus δρομείς: την εξαιρετική εφαρμογή, τις αντικραδασμικές σόλες Zoom Air που προσφέρουν προστασία, ταχύτητα και άμεση ανταπόκριση και την επάνω επιφάνεια που κάνει το πόδι να αναπνέει. Ο νέος σχεδιασμός περιλαμβάνει βελτιώσεις όπως μια ολοκαίνουργη σόλα για τέλεια εφαρμογή, μειωμένη κλίση (10 χιλιοστά) για μια πιο φυσική στάση, μια ειδικά σχεδιασμένη ενίσχυση στο μέσον του πέλματος που παρέχει απόλυτα σταθερό πάτημα, και μια νέα προστατευτική εξωτερική σόλα που παρέχει ομαλή μετάβαση σε κάθε είδους κίνηση του ποδιού. Αυτές οι αλλαγές προσφέρουν άψογη εφαρμογή, ακόμα πιο φυσική αίσθηση στο τρέξιμο και μεγαλύτερη ανύψωση στην άκρη του παπουτσιού, που ξεκινά από το σημείο καμπυλότητας των δακτύλων.

«Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού του Nike Air Zoom Pegasus 31, είχαμε το μοναδικό προνόμιο να εκμεταλλευτούμε τα σχόλια αθλητών, που διένυσαν πάνω από 16.000 μίλια, φορώντας το παπούτσι κατά την εκτέλεση δοκιμών αντοχής στη φθορά και αυτό μας βοήθησε να εστιάσουμε σε βελτιώσεις και να εξελίξουμε το εμβληματικό παπούτσι ώστε ο αθλητής να το νιώθει ακόμη πιο γρήγορο και με καλύτερη ανταπόκριση», δήλωσε ο Mark Miner, Senior Footwear Designer. «Ο Μο Farah είναι πραγματικός οπαδός του παπουτσιού και της απόδοσής του και μας έδωσε ιδέες, καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε επαναστατικά χαρακτηριστικά στο Pegasus 31.»

Παρακολουθήστε τον Mark Miner, Senior Footwear Designer, να μιλά για το νέο Nike Air Zoom Pegasus 31.

Η σόλα Zoom Air σχεδιάστηκε για να προσφέρει εξαιρετική ανταπόκριση και ταχύτητα κατά το τρέξιμο. Η ανταπόκριση του Zoom Air είναι μοναδική και οφείλεται στις τεντωμένες ελαστικές ίνες που είναι ραμμένες στο εσωτερικό του συμπιεσμένου τμήματος Nike Air. Κατά την επαφή με το έδαφος, οι ελαστικές ίνες του Zoom Air χαλαρώνουν και στη συνέχεια επανέρχονται στην αρχική τους κατάσταση, προκαλώντας άμεση απόκριση, γρήγορη ώθηση και ευελιξία.

«Είτε ο δρομέας τρέχει για πρώτη χρονιά με το Pegasus είτε για 31η, θέλαμε να αισθάνεται αυτή την ταχεία ώθηση που προσφέρει το Zoom Air, την τέλεια εφαρμογή αλλά και την ελαφριά αίσθηση», πρόσθεσε ο Miner.

Το Air Zoom Pegasus 31 αποτελεί μέρος μιας σειράς παπουτσιών Zoom Air που περιλαμβάνουν επίσης το Nike Air Zoom Streak, το Nike Air Zoom Elite, το Nike Air Zoom Structure και το Nike Air Zoom Vomero. Το Zoom Air χαρίζει στο δρομέα ταχύτητα και προστασία είτε κάνει την πρωινή του προπόνηση είτε τρέχει σε μαραθώνιο για την καλύτερη θέση.

Το Nike Air Zoom Pegasus 31 που επιλέγουν οι κορυφαίοι αθλητές για την προπόνηση τους διατίθεται στο nike.com.