10 πράγματα που κανένας μπαμπάς δε γνωρίζει…πριν κάνει κόρη

1. Κανείς δεν μου είπε ποτέ πόσο σύντομα θα αρχίσει να «προσέχει» τα αγόρια

Όπως πολλοί άντρες έτσι κι εγώ, έπεσα στη γνωστή παγίδα της κοινωνικής ανθρωπολογίας που βλέπει τα αγόρια ως ρομαντικούς κυνηγούς και τα κορίτσια ως ανεκτικά θύματα. Μια μέρα σε ένα καφέ, η κόρη μου μου είπε: «Μπαμπά, βλέπεις το αγόρι εκεί; Μου αρέσει πολύ». Ήταν ένα ευγενικό, χαρούμενο και γλυκομίλητο αγόρι, με σωματική διάπλαση surfer, που της φερόταν ευγενικά και με μεγάλο σεβασμό. Ήταν ο σερβιτόρος. Και η κόρη μου, μόλις είχε κλείσει τα τρία!

2. Κανείς δεν μου είπε πως με την κόρη μου, θα…ξανα-ερωτευόμουν τη γυναίκα μου!

Έχοντας ένας άντρας μια μίνι εκδοχή της γυναίκας του στο σπίτι, την κατανοεί καλύτερα. Βρίσκει πολύ χαριτωμένα όλα αυτά που πριν θεωρούσε ως ελαττώμματα και την αντιμετωπίζει πολύ πιο ανάλαφρα. Για παράδειγμα το δράμα που ζει καθημερινά η γυναίκα μου με διάφορες μικρο-τραγωδίες, όπως να χυθεί ο καφές είναι πλέον για μένα απλά μια μίνι κωμωδία!

3. Κανείς δεν μου είπε, ότι θα με βοηθήσει να καταλάβω τη γυναικεία…ανατομία

Και μόνο η αλλάγή της πάνας σε ένα κορίτσι σε βοηθάει να κατανοήσεις πολλά πράγματα που επί χρόνια παρέβλεπες!

4. Κανείς δεν μου είπε, ότι το να αποκτά ένας άντρας κόρη, τον μεταμορφώνει σε φανατική….φεμινίστρια

5. Κανείς δεν μου είπε πως τα όρια της τρυφερότητας θα άγγιζαν μια άλλη διάσταση

Θα έχετε σίγουρα ακούσει την έκφραση το «κορίτσι του μπαμπά». Όταν η κόρη σας θα βάλει το μικρό της δαχτυλάκι στην παλάμη σας και όταν θα αποκοιμηθεί τρυφερά στην αγκαλιά σας παραδομένη σαν όμορφη πριγκίπισσα θα καταλάβετε ακριβώς τι σημαίνει η έκφραση αυτή!

6. Κανείς δεν μου είπε για την εξαιρετική σημασία του ροζ!

Τυχαία ή όχι, το αγαπημένο χρώμα των κοριτσιών είναι το ροζ. Κι εκεί που μέχρι χτες δεν ξέρατε καν ότι υπήρχε τώρα αντιλαμβάνεστε πόση σημασία έχει το ροζ για τον κόσμο της. Θα το καταλάβετε ότανν θα κλάψει όταν το αρκουδάκι της από ροζ γίνει άσπρο, μετά από μια πλύση και όταν αρνηθεί να φπρέσει οτιδήποτε ΔΕΝ είναι ροζ!

7. Κανείς δεν μου είπε πως τα κορίτσια αρχίζουν να σχεδιάζουν το γάμο τους από νήπια…

Στην αρχή θέλουν να παντρευτούν τον μπαμπά τους. Μετά τον συμμαθητή τους στον παιδικό. Μετά στο νήπιο, παντρεύονται σχεδόν κάθε βδομάδα. Και αν τις ρωτήσεις μπορούν να σου διηγηθούν με κάθε λεπτομέρεια, πώς θα είναι το νυφικό, οι μπομπονιέρες, η γαμήλια τούρτα και το τραγούγι της εναρκτήριας τελετής. Ούτε τους επόμενουν Ολυμπιακούς να σχεδίαζαν!

8. Κανείς δεν μου είπε πόσο θα πληγωνόμουν από την λάθος επιλογή της συντρόφου!

Η πρώτη φορά που η κόρη μου, μου δήλωσε πως θέλει να παντρευτεί τον Γιωργάκη, ήταν στα πέντε. Τώρα καθόλου δεν κατάλαβα γιατί αυτός ο Γιωργάκης μου φάνηκε, βλάκας, βουτυρομπεμπές και εντελώς ακατάλληλος για την κόρη μου. Χώροια που πληγώθηκα που δεν ήθελε πλέον να παντρευτεί εμένα!

9. Κανείς δεν μου είπε ποτέ πόσο θα απολάμβανα τα κοριτσίστικα μανικιούρ…

…καθώς επίσης, τις κούκλες, τα κουκλόσπιτα, τα κουζινικά και τα κοριτσίστικα πάρτι!

10. Κανείς δε μου είπε πόσο οδυνηρό είναι να βλέπεις ένα κορίτσι να κλαίει

Το κορίτσι σου!