Η ευαισθητοποίηση και η διαρκής ενημέρωση των γυναικών αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρωκλινική Αθηνών που παρέχει ποιοτική και ολοκληρωμένη φροντίδα υγείας για την πρόληψη, την έγκαιρη διάγνωση και τη θεραπεία των γυναικών.

Εξειδικευμένη και υψηλής εμπειρίας ιατρική ομάδα
Η Ευρωκλινική έχει δημιουργήσει μία υψηλού επιπέδου ομάδα από εξειδικευμένους ιατρούς, που καλύπτουν τις ειδικότητες της ακτινοδιαγνωστικής μαστού, της χειρουργικής μαστού, της παθολογικής ογκολογίας και της πλαστικής χειρουργικής και οι οποίοι συγκαταλέγονται μεταξύ των κορυφαίων και πλέον εξειδικευμένων στις παθήσεις του μαστού επιστημόνων στην Ελλάδα.

Η επιστημονική ομάδα του Πρότυπου Κέντρου Μαστού υποστηρίζεται από υψηλής εμπειρίας νοσηλευτικό προσωπικό και χρησιμοποιεί υπερσύγχρονα διαγνωστικά και απεικονιστικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, για να προσφέρει στη γυναίκα πρόσβαση σε σύγχρονες μεθόδους πρόληψης, διάγνωσης και θεραπείας σε επίπεδα συγκρίσιμα με αυτά κορυφαίων κέντρων του εξωτερικού. Το Ογκολογικό Συμβούλιο Μαστού της Ευρωκλινικής Αθηνών διαμορφώνει ολοκληρωμένα πλάνα θεραπευτικής αντιμετώπισης καρκίνου του μαστού, με στόχο την εξατομικευμένη και συντονισμένη φροντίδα υγείας.

Υπερσύγχρονος ιατρικός εξοπλισμός
Εξοπλισμένο με τα πλέον σύγχρονα απεικονιστικά μηχανήματα, το Κέντρο Μαστού επιτρέπει στους εξειδικευμένους ακτινοδιαγνώστες μαστού την αξιόπιστη και ολοκληρωμένη απεικονιστική διερεύνηση, καθώς και την έγκαιρη διάγνωση των παθήσεων του μαστού. Το κέντρο διαθέτει:

  • Ψηφιακό Μαστογράφο, ο οποίος εκπέμπει χαμηλή δόση ακτινοβολίας σύμφωνα με αυστηρά διεθνή πρότυπα.
  • Υπερηχοτομογράφο Μαστού, με την πιο εξελιγμένη μέθοδο ελαστογραφίας Shearwave.
  • Μαγνητικό Τομογράφο Μαστών.
  • Στερεοτακτική βιοψία μαστού / Μammotome για τις κλειστές – αναίμακτες βιοψίες αψηλάφητων βλαβών του μαστού.

Σύγχρονες Διαγνωστικές και Χειρουργικές τεχνικές
Στο Κέντρο Μαστού της Ευρωκλινικής Αθηνών πραγματοποιούνται μικροεπεμβατικές πράξεις όπως η παρακέντηση με λεπτή βελόνα (FNA) και η παρακέντηση δια κόπτουσας βελόνης (Core Biopsy), διαδερμικές βιοψίες όπως η υπερηχογραφικά ή στερεοτακτικά καθοδηγούμενη διαδερμική βιοψία μη ψηλαφητών ευρημάτων και η βιοψία με την τεχνική Mammotome, επιτρέποντας έτσι το σχεδιασμό της καλύτερης χειρουργικής προσέγγισης καθώς και την αποφυγή της χειρουργικής επέμβασης, όπου αυτό είναι εφικτό.

Επιπλέον, εφαρμόζονται σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές όπως ενδεικτικά είναι η ογκοπλαστική – διατήρηση μαστού, η μαστεκτομή με διατήρηση δέρματος, η συντηρητική μαστεκτομή με διατήρηση δέρματος θηλής και άλω, η βιοψία φρουρού λεμφαδένα και ο λεμφαδενικός καθαρισμός.

Πλαστική Χειρουργική
Στο Κέντρο Μαστού πραγματοποιούνται σύγχρονες τεχνικές πλαστικής χειρουργικής με σκοπό το καλύτερο δυνατό ογκολογικό και αισθητικό αποτέλεσμα όπως για παράδειγμα η ογκοπλαστική – θεραπευτική μειωτική, η άμεση αποκατάσταση μετά μαστεκτομής με διατατήρες ιστών / ενθέματα και οι κρημνοί για αποκατάσταση μαστού με πλατύ ραχιαίο και ορθό κοιλιακό. Επίσης, τεχνικές άμεσης αποκατάστασης μαστού επιτρέπουν στους πλαστικούς χειρουργούς του κέντρου μαστού να προσφέρουν προφυλακτικές μαστεκτομές σε γυναίκες με κληρονομούμενες μεταλλάξεις.

Ασθενοκεντρική φιλοσοφία
Η Ευρωκλινική Αθηνών προσφέρει σε κάθε γυναίκα τη δυνατότητα πρόληψης, έγκαιρης διάγνωσης, θεραπείας και αποκατάστασης παθήσεων του μαστού, αντιμετωπίζοντας κάθε γυναίκα στο πλαίσιο της ασθενοκεντρικής της φιλοσοφίας. Η επιστημονική ομάδα του Πρότυπου Κέντρου Μαστού εφαρμόζει μία ολιστική και εξατομικευμένη προσέγγιση που δίνει σημασία στο δικαίωμα της γυναίκας:

  • να γνωρίζει και να έχει πρόσβαση στις πλέον σύγχρονες θεραπείες
  • να έχει αποφασιστικότητα και θάρρος, και
  • να επιστρέψει γρήγορα στους κανονικούς ρυθμούς της καθημερινής της ζωής για να συνεχίσει να ασκεί με αυτοπεποίθηση τους πολλαπλούς ρόλους της στην οικογένεια και την κοινωνία.

ΙΑΤΡΟΙ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Ελένη Φαλιάκου, MD
Χειρουργός Μαστού
Διευθύντρια Κέντρου Μαστού

Δημήτρης Μαστοράκος, MD, PhD
Πλαστικός Χειρουργός
Συνεργάτης Κέντρου Μαστού

Ιουλία Χριστοδουλίδου, MD,
PhD
Διευθύντρια Απεικονιστικού Τμήματος Κέντρου Μαστού
Επεμβατική Ακτινολόγος Μαστού

Κρυσταλλία Συριανού, ΜD
Aκτινολόγος Απεικονιστικού Τμήματος Κέντρου Μαστού

ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ
Αθανασιάδου 7-9 (πάροδος Δ. Σούτσου)
Αθήνα (Στάση Μετρό Αμπελόκηποι)
Τηλ. Κέντρο: 210 6416600
Tηλ. Κέντρο Μαστού: 210 6416650