Τη νέα κοινωνική πολυκατοικία του δήμου Αθηναίων στο Νέο Κόσμο εγκαινίασαν σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, μαζί με τη Διευθύντρια Επικοινωνίας της P&G για την Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη, κα Δέσποινα Πάσσαρη, τηρώντας προηγούμενη δέσμευσή τους για τη λειτουργία της πριν από το τέλος του έτους.

Συμμετέχοντας ενεργά σε αυτή την καινοτόμο δημοτική δράση, η P&G ανέλαβε και ολοκλήρωσε την πλήρη και ριζική ανακατασκευή και επίπλωση ενός ακινήτου του δήμου Αθηναίων στην περιοχή του Νέου Κόσμου, ώστε να γίνει κατάλληλο για τη υποδοχή οικογενειών που το έχουν ανάγκη. Το κτίριο βρίσκεται στην οδό Βρεσθένης 41 και Λασσάνη. Περιλαμβάνει εννιά διαμερίσματα πλήρως επιπλωμένα και εξοπλισμένα, κοινόχρηστο καθιστικό χώρο με τηλεόραση, υπολογιστές και ειδικό χώρο για το παιχνίδι των παιδιών.

Με αυτή την πρωτοβουλία, η Procter & Gamble, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από γνωστά προϊόντα που χρησιμοποιούμε καθημερινά όπως Ariel®, Pantene®, Fairy®, Gillette®, Always® και Pampers®, κάνει πράξη τοπικά την παγκόσμια στρατηγική της για τη δημιουργία της αίσθησης που εξασφαλίζει ένα σπίτι σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.

Το «Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας» είναι ένα νέο πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων, με στόχο να προσφέρει βραχυπρόθεσμη φιλοξενία σε οικογένειες που είναι ή κινδυνεύουν να μείνουν άστεγες. Ταυτόχρονα, ο δήμος στηρίζει τις οικογένειες αυτές με δωρεάν οργανωμένες, ειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες, ώστε να ξεφύγουν από τον κύκλο του κοινωνικού τους αποκλεισμού και να επανενταχτούν στο κοινωνικό σύνολο το συντομότερο δυνατό. Η φιλοξενία παρέχεται αρχικά για έξι μήνες με δυνατότητα ανανέωσης για άλλους έξι. Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου έξι μήνες με τη δημιουργία, από το Δήμο Αθηναίων, της πρώτης Κοινωνικής Κατοικίας στην οδό Μπουμπουλίνας.

Η επιλογή των οικογενειών για τη νέα Κοινωνική Πολυκατοικία στο Νέο Κόσμο έχει ήδη πραγματοποιηθεί από την αρμόδια διαπαραταξιακή επιτροπή του δήμου, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών. Προτεραιότητα δίνεται σε οικογένειες με παιδιά, μονογονεϊκές οικογένειες, εγκύους και ηλικιωμένους, με γενικά και εισοδηματικά κριτήρια που έχουν θεσπιστεί από το δήμο Αθηναίων, ανεξαρτήτως ιθαγένειας. Έχουν ήδη ενημερωθεί επτά οικογένειες, με παιδιά από βρεφική ηλικία έως δώδεκα ετών και προγραμματίζεται να μετακομίσουν πριν τα Χριστούγεννα στο νέο τους σπιτικό, ενώ άμεσα θα δρομολογηθεί και η πλήρωση των δύο τελευταίων διαμερισμάτων.

Εκτός από τη ριζική ανακατασκευή του κτιρίου της συγκεκριμένης κοινωνικής κατοικίας, η συμβολή της P&G στο πρόγραμμα του δήμου περιλαμβάνει την περαιτέρω ενίσχυση της διαβίωσης των οικογενειών που θα στεγαστούν στο «Σπίτι Αισιοδοξίας», αλλά και την εθελοντική προσφορά των εργαζομένων της εταιρείας για διάφορες επιπλέον υπηρεσίες και παροχές, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, κύριος Γιώργος Καμίνης, σημείωσε: «Η στήριξη των οικογενειών της Αθήνας που έχουν ανάγκη, αποτελεί πολιτική προτεραιότητα του δήμου Αθηναίων. Για το λόγο αυτό, αποφασίσαμε να συνεργαστούμε με όλο το εύρος της Κοινωνίας των Πολιτών, ιδιώτες, το δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα για ένα αποτελεσματικό δίκτυο κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, που θα αποφέρει καρπούς για τους δημότες μας το συντομότερο δυνατό. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η συνεργασία μας με την P&G, με τη συμβολή της οποίας είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να εγκαινιάσουμε, έξι μήνες μετά την πρώτη κοινωνική κατοικία, τη δεύτερη στο Νέο Κόσμο, ώστε να φιλοξενήσουμε και να στηρίξουμε κι άλλες οικογένειες που έχουν ανάγκη. Αισθάνομαι συγκινημένος που το νέο μας πρόγραμμα βρήκε τους υποστηρικτές που χρειαζόταν και είμαστε σε θέση να παρέχουμε στέγη σε περισσότερες οικογένειες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».

Η Διευθύντρια Επικοινωνίας της P&G για την Νοτιοανατολική και Κεντρική Ευρώπη, κυρία Δέσποινα Πάσσαρη, δήλωσε σχετικά:
«Σήμερα είναι μία ιδιαίτερη μέρα για όλους εμάς στην P&G. Με συναισθήματα χαράς και συγκίνησης είδαμε το “Σπίτι Αισιοδοξίας” ολοκληρωμένο και έτοιμο να παραδοθεί στον δήμο Αθηναίων και στις οικογένειες που το χρειάζονται. Το Δίκτυο Κοινωνικής Κατοικίας, αυτό το τόσο πρωτοποριακό πρόγραμμα του δήμου Αθηναίων, μας κέρδισε από την πρώτη στιγμή που το γνωρίσαμε καθώς σε αυτό είδαμε μία ουσιαστική προσπάθεια στήριξης της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα μάλιστα της οικογένειας, σε μία δύσκολη περίοδο για πολλούς συνανθρώπους μας. Η συνεργασία μας με το δήμο Αθηναίων μας έδωσε τη δυνατότητα να αγγίξουμε την καθημερινή ζωή κάποιων οικογενειών που δοκιμάζονται σήμερα και να την κάνουμε κάπως καλύτερη, κάτι άλλωστε που αποτελεί και τη βασική αποστολή της P&G και των προϊόντων της για πάνω από 175 χρόνια.»

Στην εκδήλωση εγκαινίων, επίσης, παρευρέθηκαν η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας, κα Μαρία Στρατηγάκη, η αντιδήμαρχος για το Παιδί, κα Μαρία Ηλιοπούλου και η δημοτική σύμβουλος κα Ελένη Κατσούλη, καθώς και άλλα στελέχη της P&G.