Το ιδανικό δώρο για του Αγίου Βαλεντίνου δεν θέλει σκέψη, αρκεί να είναι ρομαντικό και να συνοδεύεται από μία γενικόλογη κάρτα.

Η αλήθεια είναι ότι όταν θέλουμε να αγοράσουμε κάτι για τον / τη σύντροφό μας προσπαθούμε πάντα να βρούμε κάτι ξεχωριστό, που θα αρέσει και θα δείξει πόσο καλά τον / τη γνωρίζουμε και σε πόσο κόπο μπήκαμε για να τον / την ευχαριστήσουμε.

Αν, λοιπόν, ανήκετε κι εσείς σε όσους προσπαθούν να εντυπωσιάσουν και να ευχαριστήσουν ιδιαίτερα το έτερον ήμισυ αγοράζοντάς του / της ένα δώρο και μία κάρτα που θα είναι όσο πιο προσωπικά γίνεται και θα κάνουν τη διαφορά, μπαίνετε σε πολύ κόπο για το τίποτα, λένε οι ειδικοί. Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σινσινάτι των Η.Π.Α. έκαναν μία έρευνα ψάχνοντας να βρουν το ιδανικό δώρο και κάρτα για να χαρίσουν οι ερωτευμένοι ο ένας στον άλλο. Η ειρωνεία είναι ότι ενώ συνήθως ο άνθρωπος που το προσφέρει έχει την τάση να μπαίνει σε πολύ κόπο και να ψάχνει να βρει κάτι ειδικό και προσωπικό ο αποδέκτης αργεί να συνειδητοποιήσει και να εκτιμήσει το πολύ προσωπικό και ιδιαίτερο μήνυμα. Μάλιστα, συνήθως ο αποδέκτης εξηγεί ότι προτιμά κάτι πιο γενικό, όσο κοντά κι αν νοιώθει σε εκείνον που του το προσφέρει. Από την άλλη πλευρά, όλο αυτό κάνει τον άνθρωπο που προσφέρει το δώρο ή / και την κάρτα να νοιώθει δυσαρεστημένος και απογοητευμένος από την αδυναμία του αποδέκτη να εκτιμήσει τη χειρονομία του. Επομένως, όσοι δεν έχετε ακόμη πάρει το δώρο του Βαλεντίνου σας, μην ανησυχείτε. Ο χρόνος που έχετε στη διάθεσή σας επαρκεί μια και όπως φαίνεται δεν χρειάζεται να αγχωθείτε για να βρείτε το τέλειο δώρο. Ίσως μάλιστα με λιγότερο άγχος να κάνετε και την καλύτερη επιλογή!