Ο νικητής θα διαγωνιστεί με τους νικητές από τις υπόλοιπες χώρες στην ίδια κατηγορία για το καλύτερο βιβλίο μαγειρικής στον κόσμο. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ετήσια τελετή απονομής των βραβείων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Yantai της Κίνας στις 8-11 Ιουνίου 2015.

Τα Gourmand World Cookbook Awards θεωρούνται τα βραβεία Όσκαρ του κόσμου του φαγητού και του κρασιού. Δημιουργήθηκαν από τον Edouard Cointreau με σκοπό να κάνουν ευρύτερα γνωστά στον κόσμο τα βιβλία της μαγειρικής.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Το βιβλίο περιέχει 91 λαχταριστές, γρήγορες και οικονομικές συνταγές, οι οποίες είναι ιδανικές για όσους κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην κουζίνα. Από πρωτότυπα σάντουιτς μέχρι το αγαπημένο παστίτσιο της μαμάς σε fast forward, κάθε συνταγή του βιβλίου είναι επιλεγμένη για αρχάριους μάγειρες που αγαπάνε το καλό φαγητό. Κι επειδή πρόκειται για το πιο high tech βιβλίο μαγειρικής, υπάρχει η δυνατότητα να κατεβάσουμε το application του «Μαμά Πεινάω» στο smartphone μας, να σκανάρουμε το QR code που θα βρούμε σε κάθε συνταγή και αυτόματα η λίστα του σουπερμάρκετ θα βρίσκεται στο κινητό μας! Επιπλέον, οι συμβουλές σε κάθε στάδιο και περίπτωση θα μας βγάλουν ασπροπρόσωπους και… χορτάτους στα πιο ανέμελα χρόνια της ζωής μας. Για να µην ξαναφωνάξουμε από μακριά… «Μαμά, πεινάω»!

Το βιβλίο προλογίζουν οι Βαγγέλης Δρίσκας, Chef-culinary expert, Ελένη Ψυχούλη, Δημοσιογράφος γεύσης, Κωνσταντίνος Λαζαράκης, Master of Wine, Julien Pham, Συνιδρυτής και ο αρχισυντάκτης του περιοδικού Fricote, Eric Coisel, Chef.

Με την υπογραφή του Τ. Αντωνίου
«Είτε ζεις στην Αθήνα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, είτε ζεις σε κάποια “αφιλόξενη” μα πολλά υποσχόμενη πόλη του εξωτερικού, ένα είναι σίγουρο διαβάζοντας αυτό το βιβλίο. Δε θα ξαναπείς ποτέ «Μαμά, πεινάω». Βέβαια, ακόμη κι αν έχεις αποφοιτήσει εδώ και χρόνια, αλλά νιώθεις ότι είσαι φοιτητής, αυτό το βιβλίο θα γίνει το Νο1 εργαλείο στην κουζίνα σου… Οι συνταγές του είναι οι αγαπημένες μου και είμαι σίγουρος πως θα γίνουν και οι δικές σου αγαπημένες! Είναι νόστιμες, εύκολες και αυτό που λέμε “μαμαδίστικες”. Αν προσθέσεις και πολλή αγάπη, δε θα πιστεύεις το τι μπορείς να καταφέρεις και οι φίλοι σου θα εκπλαγούν με τις δυνατότητές σου. Κάψε το κρέας, λάσπωσε το ρύζι, κάνε λύσσα το φαγητό. Μόνο τότε θα μάθεις να μαγειρεύεις! Κάθε φορά θα γίνεσαι καλύτερος μάγειρας, να το θυμάσαι». Τάσος Αντωνίου

O Τάσος Αντωνίου γεννήθηκε στο Πασαλιμάνι το 1981. Σπούδασε Επικοινωνία στο Αμερικάνικο Κολέγιο. Έχει εργαστεί σε πολλά μέσα ενημέρωσης (περιοδικά, websites και ραδιοφωνικούς σταθμούς). Έχει μαγειρέψει με σεφ παγκοσμίου φήμης, όπως ο Jamie Oliver. Το 2009 το πάθος του για το φαγητό τον οδήγησε στη δημιουργία του «Μαμά Πεινάω», μιας πλατφόρμας αφιερωμένης στο food culture. Αγαπάει τον Πειραιά, την ομορφιά στην τέχνη και την ανθρώπινη επικοινωνία.