Υλικά
600 γρ κρέμα γάλακτος
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε ( ή κάποιο άλλο τυρί κρέμα όπως Philadelpia
Μισό ποτήρι ρούμι, ή κάποιο άλλο λικέρ, όπως Tia Maria
5 κουταλιές ζάχαρη (κατά προτίμηση άχνη)
200 ml δυνατού καφέ (κατά προτίμηση espresso ή κάποιον στιγμιαίο)
175 – 200 γρ. (2 πακέτα περίπου) μπισκότα σαβαγιάρ
25 γρ. κουβερτούρα
2 κουταλιές σκόνη κακάο
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τον καφέ και τον βάζουμε σε ένα μπολ να κρυώσει
Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί, την κρέμα, το ποτό και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή κρέμα.
Παίρνουμε τα μπισκότα και τα βουτάμε το καθένα για 1-2 δευτερόλεπτα στον καφέ για λίγη ώρα να μείνουν τραγανά
Στρώνουμε μία στρώση με μπισκότα, σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε την μισή κρέμα
Απλώνουμε άλλη μια στρώση μπισκότα νοτισμένα σε καφέ, προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα και απλώνουμε τη σκόνη κακάο πάνω από την κρέμα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες, ώστε να πήξει η κρέμα.