Το σκεύασμα ενδείκνυται για τη θεραπεία της χρόνιας ηπατίτιδας C στους ενήλικες, σε συνδυασμό με άλλα φαρμακευτικά προϊόντα. Η σημαντική αυτή διάκριση έρχεται να προστεθεί στις αντίστοιχες βραβεύσεις για το συγκεκριμένο σκεύασμα, των βραβείων Prix Galien σε ΗΠΑ, Γερμανία και Πολωνία.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο ο κ. Σάββας Χαραλαμπίδης, Γενικός Διευθυντής της Gilead Sciences Hellas δήλωσε πως: «Είναι μεγάλη τιμή για το ελληνικό υποκατάστημα της Gilead να παραλαμβάνει το σημαντικό αυτό βραβείο αυτό εκ μέρους της Gilead Sciences. Το βραβείο αυτό πρωτίστως απονέμεται στους ερευνητές που συνέβαλαν στην έρευνα και ανάπτυξη του φαρμάκου. Η δική μας αποστολή ως ελληνικό υποκατάστημα συνίσταται στο να εξασφαλίσουμε την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων εκείνων των συνανθρώπων μας που τα έχουν ανάγκη στα καινοτόμα φάρμακα μας. Είμαστε αισιόδοξοι πως η βράβευση αυτή θα αποτελέσει παράγοντα ακόμα μεγαλύτερης ευαισθητοποίησης από πλευράς όλων των συναρμόδιων φορέων της Πολιτείας, προκειμένου να επιταχυνθεί η πρόσβαση στο συγκεκριμένο φάρμακο όλων ανεξαιρέτως των ασθενών που το χρειάζονται στη χώρα μας».

Τα Prix Galien αναγνωρίζουν και επιβραβεύουν εξαιρετικά φαρμακευτικά επιτεύγματα που οδηγούν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής ή σώζουν ζωές, μέσω της ανάπτυξης καινοτόμων σκευασμάτων και διαγνωστικών εργαλείων. Γι’ αυτό το λόγο χαρακτηρίζονται από την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα εφάμιλλα των Βραβείων Νόμπελ στην φαρμακευτική έρευνα και καινοτομία.

Σχετικά με την Gilead Sciences
Η Gilead Sciences είναι μια βιοφαρμακευτική εταιρία που ερευνά και αναπτύσσει καινοτόμες θεραπείες σε τομείς, όπου υπάρχουν σημαντικά θεραπευτικά κενά. Με κάθε νέα έρευνα και ανακάλυψη θεραπειών αναζητούμε τη θεραπευτική φροντίδα των ανθρώπων που πάσχουν από ασθένειες απειλητικές για τη ζωή σε όλο τον κόσμο. Η Gilead εστιάζεται στους τομείς του HIV/AIDS, των ηπατιτίδων Β & C και των σοβαρών καρδιοαναπνευστικών παθήσεων.

Η γκάμα των 18 φαρμακευτικών προϊόντων μας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων φάρμακα πρώτης γραμμής, όπως τα μόνα διαθέσιμα σήμερα ολοκληρωμένα θεραπευτικά σχήματα για τη θεραπεία της HIV λοίμωξης σε ένα μόνο δισκίο την ημέρα.

Η Gilead Sciences ιδρύθηκε το 1987 στο Foster City της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Σε 27 χρόνια εξελίχθηκε σε μία πρωτοπόρο βιοφαρμακευτική εταιρία, με μία ταχύτατα διευρυνόμενη γκάμα φαρμακευτικών προϊόντων και με μία αυξανόμενη ερευνητική δραστηριότητα στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων. Απασχολεί περίπου 7.000 εργαζόμενους και στις πέντε ηπείρους. Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν με καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής χάρη στις καινοτόμες θεραπείες που έχει αναπτύξει η Gilead.

Στη χώρα μας η εταιρία δραστηριοποιείται από το 2001 και διαθέτει πρωτότυπα σκευάσματα για την αντιμετώπιση του HIV/AIDS, των ηπατιτίδων Β & C, των σοβαρών συστηματικών μυκητιακών λοιμώξεων και της κυστικής ίνωσης.