Έχει επιβιώσει από 23 ταινίες χωρίς να χαλάσει ούτε… η χωρίστρα του. Στην τελευταία ταινία James Bond, το Skyfall η μοναδική ανησυχία του Daniel Craig πηδώντας σε ένα κινούμενο τρένο είναι να φτιάξει τα μανίκια του.

Εάν οι περιπέτειές του συνέβαιναν στην πραγματικότητα ωστόσο, θα είχε ζήσει μόλις εφτά λεπτά μετά την έναρξη της ταινίας.

Ομάδα γιατρών κατέληξαν στο συμπέρασμα – που δεν προκαλεί έκπληξη! – ότι οι ταινίες περιπέτειας δεν είναι και τόσο πιστές στην πραγματικότητα.

Στην περίπτωση του Skyfall τη στιγμή που ο 007 δέχεται βολή απεμπλουτισμένου ουρανίου στην αρχή της ταινίας, θα έπρεπε να είχε πεθάνει μέσα σε επτά λεπτά αποφάνθηκαν οι ειδικοί.

Αλλά και στο υπόλοιπο φιλμ ο γοητευτικός Daniel Craig γλιτώνει πολλές φορές το βέβαιο θάνατο όπως όταν αφαιρεί μόνος του μια σφαίρα από τον ώμο του μια DIY χειρουργική επέμβαση που θα μπορούσε να οδηγήσει «σε θρόμβωση, απώλεια συνείδησης, βλάβες σε νεύρα και μυες και κίνδυνο λοίμωξης».

Όταν δε πέφτει από τρένο σε ένα ποτάμι θα μπορούσε να μείνει παράλυτος λόγω τραυματισμού στη σπονδυλική στήλη ή να σπάσει το λαιμό του, ενώ οι εκρήξεις χειροβομβίδων στην κορύφωση του φιλμ θα έπρεπε να τον έχουν αφήσει το λιγότερο με κατεστραμμένα τύμπανα στα αυτιά.

Όσο για την υποβρύχια μάχη σώμα με σώμα σε μια παγωμένη λίμνη της Σκοτίας, εκεί ο βρετανός πράκτορας θα έπρεπε να είχε πάθει υποθερμία μέσα σε λίγα λεπτά, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κινηθεί, πόσο μάλλον να παλέψει, ενώ ο κίνδυνος πνιγμού είναι πολύ πιθανός.

Επομένως σε μια ταινία που διαρκεί 2 ώρες και 23 λεπτά, αν υπήρχε μεγαλύτερη δόση ρεαλισμού τότε ο πρωταγωνιστής θα έπρεπε να είχε πεθάνει μέσα σε 7 λεπτά από την έναρξη της ταινίας.