1: Πρώτα αφαιρούμε το μακιγιάζ και μετά καθαρίζουμε το πρόσωπο. Διαφορετικά, τα υπολείμματα του μακιγιάζ μπλέκονται με τη σκόνη και τους ρύπους και διανέμονται στους ανοιχτούς πόρους. Αφού τελειώνουμε με το ντεμακιγιάζ, ξεπλένουμε το πρόσωπό μας με νερό και συνεχίζουμε με τον καθαρισμό.
Εξαίρεση: Ο κανόνας δεν ισχύει αν το καθαριστικό μας είναι 3 σε 1 (κάνει ντεμακιγιάζ, καθαρίζει και τονώνει).

2: Ο καθαρισμός των ματιών χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, εφόσον η περιοχή είναι ευαίσθητη ενώ κάποια προϊόντα μακιγιάζ… είναι πεισματάρικα, όπως το eyeliner ή η μάσκαρα. Τι κάνουμε: Εμποτίζουμε έναν δίσκο ντεμακιγιάζ και τον ακουμπάμε για λίγα δευτερόλεπτα στο μάτι, χωρίς να τρίβουμε. Στη συνέχεια, ασκούμε ελαφριά πίεση και περνάμε απαλά τον δίσκο από την εσωτερική γωνία του ματιού ως την εξωτερική, μέχρι να βγει το μακιγιάζ στο βαμβάκι. Αν χρειαστεί επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με δεύτερο δίσκο.

Βοnus tip:
Αν μας τελείωσε το απολεπιστικό, μπορούμε κάλλιστα να το αντικαταστήσουμε με μαγειρική σόδα. Ανακατεύουμε μία κουταλιά σόδας με μία ποσότητα φουντουκιού καθαριστικό προσώπου, είτε είναι γαλάκτωμα είτε τζελ, και κάνουμε ελαφρύ μασάζ σε νωπό δέρμα. Η συνταγή δουλεύει τέλεια και δεν ερεθίζει ακόμα και το πιο ευαίσθητο δέρμα.