Σίγουρα ο σύντροφος σου θα επιμένει «αν κάναμε πιο συχνά σεξ θα ήσουν πιο χαρούμενη». Έτσι είναι η ανδρική φύση. Ολίγον πιο παρορμητική από τη δική μας, τη γυναικεία.

Τώρα, μαζί με την αυθόρμητη άρνηση σου σε κάποια από τα καλέσματα του (γενικώς μιλώντας, καθώς υπάρχουν και ορισμένες που ακολουθούν αυθορμήτως και με χαρά) υπάρχει και μια έρευνα που θα μπορείς να χρησιμοποιείς ως επιχείρημα. Δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην The Journal of Economic Behavior & Organization και πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε 64 παντρεμένα ζευγάρια ετεροφυλόφιλων.

Τα βασικά ερωτήματα αφορούσαν στο πόσο συχνά έχουν ερωτική επαφή, πόσο ικανοποιητικό ήταν και πόσο ευτυχισμένοι αισθάνονται γενικά. Τα μισά ζευγάρια απάντησαν ότι η ερωτική τους ζωή είχε διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα ενώ τα υπόλοιπα ότι οι ερωτικές τους επαφές διπλασιάστηκαν. Για όσο διάστημα διήρκεσε η έρευνα (90 ημέρες) οι συμμετέχοντες καλούνταν να γράφουν σε ένα online ερωτηματολόγιο για το αν έκαναν σεξ την προηγούμενη μέρα, αν τους ικανοποίησε και αν επηρέασε τη διάθεση τους.      

Τα αποτελέσματα;

Για όσους διπλασίασαν τη σεξουαλική τους ζωή μέσα στον έγγαμο βίο δεν βίωσαν και αντίστοιχη αύξηση στην χαρά και την ευτυχία τους. Το αντίθετο. Ο ενθουσιασμός τους μειώθηκε όπως και η ποιότητα των ερωτικών αποδόσεων τους. Μάλιστα, άνδρες και γυναίκες παραδέχθηκαν ότι όλη αυτή η δραστηριότητα δεν είχε τελικά και τόσο πλάκα.

    

«Φαίνεται ότι αν κάνεις σεξ έτσι απλά και όχι επειδή σου αρέσει ή νιώθεις πραγματικά την επιθυμία, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να «ρίξεις» την ποιότητα της ερωτικής πράξης και στη συνέχεια τα επίπεδα της χαράς σου» διαπιστώνει ο επί κεφαλής της έρευνας, George Loewenstein – καθηγητής Οικονομικών και Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon.

Επομένως καταλήγουμε για άλλη μια φορά ότι σημασία έχει η ποιότητα και όχι η ποσότητα. Οπότε, μην αγχώνεσαι κάθε φορά που ακούτε κάποιους να  καμαρώνουν για το πόσο συχνά κάνουν σεξ. Να αγχώνεσαι αν η ερωτική σου ζωή είναι ανύπαρκτη ή οι ερωτικές σου συνευρέσεις με τον σύντροφο σου δεν είναι ικανές να σε γεμίσουν συναισθηματικά και να σε ικανοποιήσουν σωματικά.

(πηγή: Well blog/New York Times)