Βήμα 1
Καθαρισμός: Ποια σύνθεση να διαλέξω;
Το ιδανικό καθαριστικό είναι διαφορετικό σε κάθε γυναίκα ανάλογα με την ηλικία και την «ορμονική ταυτότητά» της. Εξαρτάται από το pH του κόλπου της, από τη φυσιολογική μικροβιακή χλωρίδα και τη φυσική υγρασία του.
Σκεφτείτε ότι ο γυναικείος κόλπος είναι ένα οικοσύστημα, μέσα στο οποίο ζουν τα ωφέλιμα βακτήρια, που αποτελούν τη χλωρίδα του. Τα σημεία διαφοροποίησης του κόλπου σε κάθε ηλικιακή περίοδο (προεφηβεία, αναπαραγωγική ηλικία, εμμηνόπαυση) είναι το pH και ο βαθμός ενυδάτωσης. Στην αναπαραγωγική ηλικία το φυσιολογικό pH του κόλπου είναι όξινο (από 3.8 έως 4.5) και τα φυσιολογικά επίπεδα οιστρογόνων συμβαδίζουν με την επαρκή ενυδάτωση του κόλπου. Ενώ, στην εμμηνόπαυση το pH είναι συνήθως στο 7 και η μείωση των οιστρογόνων αποφέρουν ξηρότητα στον κόλπο.

4+1 tips καθαρισμού της ευαίσθητης περιοχής

· Αποφεύγουμε τα κοινά αφρόλουτρα και σαπούνια, γιατί μπορεί να διαταράξουν το φυσιολογικό pH του κόλπου.

· Δεν υπερβάλλουμε με τον καθημερινό καθαρισμό, γιατί έτσι καταστρέφεται η φυσιολογική χλωρίδα της περιοχής. Μία με δυο φορές την ημέρα είναι αρκετές.

· Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται με κατεύθυνση από τον κόλπο προς τον πρωκτό, για την αποφυγή μολύνσεων.

· Προτιμάμε το ντους αντί του αφρόλουτρου, γιατί ρύποι και βακτήρια από το σώμα μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές στην ευαίσθητη περιοχή ή/ και μπορεί να εισχωρήσουν στον κόλπο.

· Μετά τον καθαρισμό σκουπίζουμε καλά την περιοχή, γιατί η υγρασία επιτρέπει την ανάπτυξη μικροβίων.

Επιλέξτε το κατάλληλο καθαριστικό σύμφωνα με τις ανάγκες σας, από τη σειρά FEMININE, της FREZYDERM.


Intim Area Foam pH4

Απαλός αφρός για τον καθημερινό αποτελεσματικό καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής κατά την αναπαραγωγική ηλικία, χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς και ξηρότητα. Παρέχει ήπια αντισηπτική προστασία, ενισχύει τη φυσιολογική άμυνα του δέρματος και προστατεύει από την τοπική ξηρότητα, τις επιμολύνσεις και τις κολπίτιδες. Μειώνει τους ερεθισμούς και την κακοσμία, αφήνοντας μια αίσθηση φρεσκάδας και άνεσης που διαρκεί. Σε μορφή έτοιμου αφρού, που δεν απαιτεί τρίψιμο, για απαλό καθαρισμό χωρίς ερεθισμούς.



Intim Area Liquid pH4

Υγρό για τον καθημερινό αποτελεσματικό καθαρισμό της ευαίσθητης περιοχής κατά την αναπαραγωγική ηλικία. Προστατεύει από την τοπική ξηρότητα, τους ερεθισμούς, τις επιμολύνσεις και τις κολπίτιδες και είναι ιδανικό για την περιποίηση της περιοχής μετά το κολύμπι σε θάλασσα ή πισίνα. Είναι κατάλληλο κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό. Χωρίς parabens

Intim Area Wipes pH4

20 XL πρακτικά μαντηλάκια καθαρισμού για την καθημερινή υγιεινή της ευαίσθητης περιοχής κατά την αναπαραγωγική ηλικία. Προσφέρουν απαλό καθαρισμό και προστασία από ερεθισμούς, κακοσμία, ξηρότητα, επιμολύνσεις και κολπίτιδες. Έχουν ήπια αντισηπτική δράση και διατηρούν το φυσιολογικό όξινο pH της περιοχής που αντιστοιχεί στην ηλικιακή περίοδο. Είναι ιδανικά για να τα έχει πάντα μαζί της η πολυάσχολη γυναίκα, ενώ ταυτόχρονα είναι κατάλληλα κατά την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό. Χωρίς parabens.

Intim Aid Cleanser pH5

Εξειδικευμένο καθαριστικό της ευαίσθητης περιοχής, που χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις τοπικών ερεθισμών (κολπίτιδα, μυκητίαση, ουρολοίμωξη, έκκριση υγρών). Προσφέρει αποτελεσματικό, απαλό καθαρισμό, ενώ δρα αντισηπτικά και επαναφέρει το όξινο pH της ευαίσθητης περιοχής. Παράλληλα, έχει ενυδατική και μαλακτική δράση. Μειώνει τις δυσάρεστες οσμές, τον κνησμό και την έκκριση υγρών, ενώ προστατεύει τη φυσιολογική κολπική χλωρίδα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από τους δύο συντρόφους. Δεν περιέχει σαπούνι, χρώμα και parabens

Βήμα 2
Ενδοκολπική φροντίδα: Πώς θα αποφύγουμε τα δυσάρεστα συμπτώματα

Έξι είναι τα κυριότερα σημεία που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, προκειμένου να γλιτώσουμε από την περιττή ταλαιπωρία των λοιμώξεων και τις συχνές επισκέψεις στον γυναικολόγο. Ποια είναι αυτά;

· Προτιμάμε τα βαμβακερά εσώρουχα που επιτρέπουν το δέρμα να αναπνέει και συνήθως πλένονται σε υψηλότερες θερμοκρασίες. Επίσης, αποφεύγουμε τα πολύ στενά ρούχα, κυρίως το καλοκαίρι.

· Κατά την περίοδο, αλλάζουμε τακτικά σερβιέτες ή ταμπόν (ανά 3-4 ώρες).

· Μετά την περίοδο είναι καλό να κάνουμε μια κολπική πλύση για την απομάκρυνση υπολειμμάτων.

· Κατά την ερωτική επαφή χρησιμοποιούμε προφυλακτικό, για την αποφυγή μετάδοσης λοιμώξεων και μετά την επαφή να ακολουθεί πάντα καθαρισμός.

· Επισκεπτόμαστε τον γυναικολόγο τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο.

Οι 3 συνθέσεις της σειράς FEMININE, της FREZYDERM
που εξασφαλίζουν άριστη ενδοκολπική φροντίδα είναι οι εξής:


Intim Vaginal Douche Χαμομήλι pH 4,5
Ενδοκολπικό καθαριστικό που ενισχύει τη φυσιολογική χλωρίδα, υγιεινή και απόσμηση του κόλπου. Προσφέρει ανακούφιση από κνησμό, καύσο και ξηρότητα, προστατεύει το κολπικό pH, αναζωογονεί το κολπικό επιθήλιο μετά την περίοδο και απομακρύνει εκκρίσεις ή υπολείμματα αντισυλληπτικής γέλης μετά την επαφή. Χωρίς parabens.

Intim Vaginal Douche Ξύδι pH 3,5

Ενδοκολπικό καθαριστικό για την απομάκρυνση παθολογικών εκκρίσεων σε περιπτώσεις βακτηριακής κολπίτιδας και την ενίσχυση φαρμακευτικών αγωγών. Προσφέρει αντιμικροβιακή προστασία από χλαμύδια και βακτήρια και ρυθμίζει το κολπικό pH. Χωρίς parabens.


Ιntim Vaginal Douche Σόδα pH 9
Ενδοκολπικό καθαριστικό για την απομάκρυνση παθολογικών εκκρίσεων σε περιπτώσεις μυκητιασικής κολπίτιδας και την ενίσχυση φαρμακευτικών αγωγών. Χωρίς parabens.

Η σειρά FEMININE, της FREZYDERM, αποτελεί μια ολοκληρωμένη σειρά περιποίησης και υγείας της ευαίσθητης περιοχής και του κόλπου. Με δερματολογικά ελεγμένες συνθέσεις και πρώτες ύλες φαρμακευτικής καθαρότητας, εγγυώνται άριστα αποτελέσματα με απόλυτη ασφάλεια. Είναι η απόλυτη σύμμαχός μας για την ευαίσθητη γυναικεία περιοχή. Στα φαρμακεία.