Εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο δρομολογεί η αιφνιδιαστική έρευνα εισαγγελέων στα γραφεία της UBS στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τουλάχιστον 200 μεγαλοκαταθέτες της UBS ταυτοποιήθηκαν από τα στοιχεία που κατέσχεσαν οι οικονομικοί εισαγγελείς μετά από αιφνιδιαστική εισβολή τους στα γραφεία του υποκαταστήματος της τράαπεζας, το βράδυ της Παρασκευής.

Οι εισαγγελικοί λειτουργοί, κατά τις ίδιες πληροφορίες, σήκωσαν  σκληρούς δίσκους υπολογιστών και τα αρχεία τόσο από το υποκατάστημα όσο και από το γραφείο κορυφαίου μπρόκερ που συνεργάζεται με αυτή.

Κατάφεραν ήδη να ταυτοποιήσουν σχεδόν 200 καταθέτες, με τη μικρότερη κατάθεση να φτάνει το 1,5 εκατ. και τη μεγαλύτερη τα 12 εκατομμύρια.

Η έρευνα διατάχθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου και διενεργήθηκε από τους εισαγγελείς Γιάννη Δραγάτση, Ελένη Τουλουπάκη και Χρ. Ντζούρα.

Οι εισαγγελείς κατέσχεσαν αρχεία με αριθμούς λογαριασμών, ονόματα,  και ποσά. Οπου δεν υπήρχαν ποσά έγινε αυτόματη αντιστοίχηση με τους αριθμούς λογαριασμών στη λίστα Βεστφαλίας – Ρηνανίας και «κούμπωσαν» αμέσως.

Τα στοιχεία αυτά δρομολογούν άμεσες εξελιξεις αφού, όπως όλα δείχνουν, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την αποστολή σημειωμάτων προς τους ενδιαφερόμενους ώστε να σπεύσουν να αυτοκαταγγελθούν και να απολάβουν ευνοϊκή μεταχείριση.