Μπαράζ «καταδρομικού» τύπου επιθέσεων από αγνώστους καταγράφεται τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα στην Αττική.

Τελευταίο περιστατικό είναι η εισβολή 15 ατόμων στα γραφεία του Τειρεσία, το πρωί της Τετάρτης.

Είχε προηγηθεί, λίγες ώρες νωρίτερα, ο ξυλοδαρμός του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Οικονόμου, στα Εξάρχεια.

Επίσης, τα ξημερώματα της Τετάρτης, άγνωστοι έκαψαν ΑΤΜ υποκαταστήματος τράπεζας, στην οδό Ακαδημίας 54, χρησιμοποιώντας εύφλεκτο υγρό. Στη συνέχεια προσπάθησαν να σπάσουν την είσοδο με βαριοπούλα, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Δύο ημέρες νωρίτερα, κουκουλοφόροι είχαν επιτεθεί σε τρεις ελεγκτές του Μετρό στην Ομόνοια, ενώ την ίδια ώρα μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ δέχονταν επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών.

Η επίθεση στον Οικονόμου

Στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» διεκομίσθη αργά το βράδυ της Τρίτης ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου στον οποίο επιτέθηκαν άγνωστοι στα Εξάρχεια.

Ο κ. Οικονόμου καθόταν στο μπιστρό-μπαρ «Ζάχαρη και Αλάτι» επί της οδού Βαλτετσίου. Κάποια στιγμή μπήκαν στο μαγαζί περί τα 10 άτομα που φορούσαν κράνη. Τον πλησίασαν και τον ρώτησαν: «Είσαι ο Βασίλης Οικονόμου;», και

και όταν αυτός απάντησε καταφατικά, άρχισαν να τον χτυπούν με γροθιές και κλοτσιές.

Ο βουλευτής της ΝΔ υποβλήθηκε σε εξετάσεις και στη μια τα ξημερώματα της Τετάρτης βγήκε από το νοσοκομείο.

Ο κ. Οικονόμου είπε ότι ο σοβαρότερος τραυματισμός ήταν στο κεφάλι του, που «έχω χτυπήσει πολύ. Όλα τα άλλα είναι θλαστικά».

Ο ίδιος είπε ότι δίπλα από το σημείο που δέχθηκε την επίθεση βρίσκεται το πολιτικό του γραφείο και πως οι δράστες τον απείλησαν: «μου είπαν ότι αν πατήσω ξανά το πόδι μου στα Εξάρχεια θα με εκτελέσουν». Επισήμανε ότι ήταν προμελετημένη η επίθεση, η οποία έγινε 10 λεπτά μετά την άφιξή του στο μαγαζί. «Ηρθανε δέκα κύριοι με τις κουκούλες τους και τα κράνη τους και, όπως κάθονταν ένα μαγαζί ολόκληρο, άρχισαν να βαράνε εμένα».

Το περιστατικό διήρκεσε, όπως ανέφερε, 3-5 λεπτά, ωστόσο δεν κάλεσε την Αστυνομία για να μην εκτραχυνθούν τα πράγματα και προτίμησε να φύγει υποβασταζόμενος.

Η επίθεση στον Τειρεσία

Επίθεση στα γραφεία της εταιρείας Τειρεσίας Α.Ε. στο Μαρούσι εξαπέλυσαν άγνωστοι το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 15 άτομα εισέβαλαν στα γραφεία της εταιρείας, στην οδό Αλαμάνας, και έσπασαν ηλεκτονικούς υπολογιστές, καρέκλες, γραφεία και διάφορα άλλα αντικείμενα και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή.



Η επίθεση στους ελεγκτές και στην ομάδα ΔΙΑΣ

Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε τρεις ελεγκτές στο σταθμό της Ομόνοιας και τους ξυλοκόπησαν, την περασμένη Δευτέρα. Περίπου 10 κουκουλοφόροι κατέβηκαν στην αποβάθρα και επιτέθηκαν στους ελεγκτές. Από την επίθεση οι ελεγκτές τραυματίσθηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο.

Την ίδια ώρα επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών δέχθηκαν μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ με αποτέλεσμα να τραυματισθεί ένας αστυνομικός.

Το επεισόδιο έγινε πριν από λίγο στην Πατησίων στη διασταύρωση με την οδό Σολωμού. Οι αστυνομικοί που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες δέχθηκαν αιφνιδιαστικά την επίθεση ομάδας περίπου 20 νεαρών. Από την επίθεση ανατράπηκε η μία μοτοσικλέτα και τραυματίσθηκε ο ένας από τους αστυνομικούς.