Η αξία της μουσικής δεν είναι άγνωστη στους ειδικούς όχι μόνο ως μέσο ανακούφισης του ασθενούς από τους μετεγχειρητικούς πόνους αλλά και κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης για την καλύτερη απόδοση των χειρουργών.

Μια νέα έρευνα από το Νοσοκομείο Austin στη Μελβούρνη της Αυστραλίας έρχεται να αποκαλύψει μια μάλλον υπερβολική, αλλά ενδιαφέρουσα δράση του soundtrack της ταινίας «Πόλεμος των Άστρων».

Οι ερευνητές αναλύοντας τις κολονοσκοπήσεις σε 103 ασθενείς από τον Ιούνιο έως τον Αύγουστο του 2015 διαπίστωσαν ότι η ομάδα των ενδοσκόπων που πραγματοποιούσε την εξέταση υπό τους ήχους του “Star Wars: Episode III Revenge of the Sith” είχε υψηλότερη διαγνωστική ακρίβεια στον εντοπισμό πολυπόδων (ποσοστό 60%) σε σύγκριση με εκείνους που πραγματοποιούσαν την εξέταση υπό τους ήχους ενός δημοφιλούς ποπ τραγουδιού (ποσοστό 35%).

Μια πιθανή εξήγηση των ερευνητών γι’ αυτό το παράδοξο σε πρώτη ανάγνωση εύρημα, είναι ότι το συγκεκριμένο soundtrack συμβάλλει σε μεγαλύτερη όξυνση των αισθήσεων. Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην Medical Journal of Australia.

.