Κι όμως, το να ξεσπάτε σε γέλια φαίνεται να είναι εξίσου αποτελεσματικό στην καύση θερμίδων με το γρήγορο περπάτημα.

Για την ακρίβεια, ξένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι ακόμα κι ένα έντονο γέλιο μπορεί να γυμνάσει τους μυς σας, οδηγώντας στην καύση περίπου 10 θερμίδων την ώρα.

Η Δρ Helen Pilcher, κωμικός με διδακτορικό στη βιολογία, μελέτησε τις έρευνες που υπάρχουν για τις διατροφικές επιπτώσεις του γέλιου και τα αποτελέσματά της έδειξαν ότι το δυνατό και ανεξέλεγκτο γέλιο μπορεί να «κάψει» ακόμα και 120 θερμίδες την ώρα, όσες δηλαδή θα καίγατε αν περπατούσατε σε μέτρια ένταση.

Επιπλέον, ένα καλό γέλιο μπορεί να σας βοηθήσει να «μαζέψετε» αυτά τα παχάκια από το στομάχι, που τόσο σας ενοχλούν. Έτσι, την ώρα που εσείς απολαμβάνετε μια κωμωδία καθισμένοι στον καναπέ σας, οι κοιλιακοί σας «δουλεύουν».

Επίσης, το γέλιο αυξάνει τη ροή του αίματος, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτόν στην καρδιαγγειακή άσκηση, που απαιτεί τη χρήση ενέργειας, άρα θερμίδων.

Τέλος, μέσα από την έρευνα φάνηκε ότι μια ομάδα μυών (έσω λοξός κοιλιακός), που είναι σημαντική για τη δημιουργία του πολυπόθητου «six pack», ενεργοποιείται περισσότερο από το δυνατό γέλιο παρά από τα γνωστά «ροκανίσματα».