Όταν αγόρασες πριν από 5 χρόνια, εκείνα τα υπέροχα διαχρονικά Prada, τα είδες και σαν επένδυση, εκτός ότι ήταν έρωτας με τη πρώτη ματιά. Τα χρυσοπλήρωσες εκείνα τα peep toes, αλλά δεν το μετάνιωσες στιγμή, καθώς σε έβγαλαν ασπροπρόσωπη όπου κι αν τα χρειάστηκες. Ωστόσο θα μπορούσαν να δείχνουν ακόμη πιο καινούργια και κανείς να μην μπορεί να μαντέψει την ηλικία τους. Επειδή όμως ποτέ δεν είναι αργά, έχουμε έξι tips που θα σώσουν απ’ το πλήρωμα του χρόνου τα αγαπημένα σου παπούτσια.

1. Ο καλός «γιατρός»
Μόλις αγόρασες τα παπούτσια των ονείρων σου και η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνεις είναι να βρεις τον καλύτερο τσαγκάρη που θα τους βάλει τις απαραίτητες προστατευτικές σόλες, υπ’ αριθμόν ένας τρόπος της μακροζωίας των παπουτσιών. Μην διανοηθείς να τα φορέσεις χωρίς αυτές γιατί θα το μετανιώσεις αργότερα.

2. Tο κουτί τους, το κρεβάτι τους
Αν νοιάζεσαι πραγματικά για τα μονάκριβα ψηλοτάκουνά σου, κάθε βράδυ να τα βάζεις στο κουτί τους όπως θα τα ‘βαζες «για ύπνο». Δεν είμαστε υπερβολικοί, μόνο καλό θα τους κάνεις. Κράτησέ τα μακριά απ’ τον απευθείας ήλιο και δεν θα αλλοιωθεί το χρώμα, ούτε θα ξεραθεί το δέρμα. Ταχτοποίησε τα στο κουτί, έτσι ώστε να μην ακουμπούν το ένα το άλλο, μέχρι την επόμενη φορά που θα θελήσεις να τα χαρείς.

Κράτησέ τα μακριά
απ’ τον απευθείας ήλιο
και δεν θα αλλοιωθεί το χρώμα, ούτε θα ξεραθεί το δέρμα.

3. Η καθαριότητα είναι όλη η αρχοντιά
Βούρτσισέ τα, πριν να κρύψεις κι αν δεις λεκέδες υπάρχει καταπληκτικός τρόπος να φύγουν που αν δεν είσαι ήδη μητέρα, μάλλον δεν τον γνωρίζεις. Τα μωρομάντηλα κάνουν θαύματα σε ό, τι αφορά την καθαριότητα. Θα καθαρίσουν πανεύκολα και με φροντίδα σχεδόν τα πάντα. από κάθε υλικό. Και λάσπες μέχρι ξεραμένοι λεκέδες θα εξαφανιστούν ως εκ θαύματος. Κι επειδή μπορεί να συμβεί μικροατύχημα ακόμη και στα καλύτερα υποδήματα, καλό είναι να γνωρίζεις.

4. Θέλουν κι αυτά την κρέμα τους
Μην σπεύσεις να μοιραστείς την κρέμα του προσώπου σου μαζί τους, γιατί υπάρχουν στο εμπόριο ειδικές ενυδατικές κρέμες για δερμάτινα παπούτσια που θα κρατήσουν το δέρμα μαλακό και φρέσκο.

5. Θαυματουργοί μαρκαδόροι
Το ρετούς από γρατζουνιές στις μαύρες γόβες με μαύρο μαρκαδόρο είναι κοινό μυστικό, ανάμεσά μας. Αν τύχει μια γρατζουνιά, δεν είναι ανάγκη να γίνει βαφή σε ολόκληρη την επιφάνεια, αν και αυτό το φρεσκάρισμα πρέπει να τους το κάνετε «δώρο» κάποια στιγμή.

6. Πρώτες βοήθειες
Ξεχάστηκες πως δεν φοράς αθλητικά κι έτρεξες να προλάβεις ένα ταξί. Και τότε, σπάει το τακούνι. Ο κανόνας είναι να πάει για συναρμολόγηση το συντομότερο κι αυτόν μην τον σπάσεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Το γοργόν και χάριν έχει, για να μην «δέσουν» οι ζημιές και γίνει δύσκολο να μην φαίνεται η επιδιόρθωση.