Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο και το Πανεπιστήμιο Brigham Young στη Γιούτα βρήκαν ότι ο θόρυβος που κάνει το φαγητό την ώρα που το μασάμε μπορεί να συμβάλλει στο να φάμε τελικά μικρότερη ποσότητα.
Οι ερευνητές χώρισαν τους ανθρώπους που πήραν μέρος στην έρευνα σε δύο ομάδες, οι μεν άκουγαν δυνατή μουσική στα ακουστικά και οι δε χαμηλή και παρατήρησαν ότι όσοι άκουγαν δυνατή μουσική έφαγαν 4 πρέτζελ σε αντίθεση με τα 2,75 που κατανάλωσαν όσοι άκουγαν τη χαμηλή μουσική και άκουγαν καλύτερα τον ήχο της μάσησης.
Το τραγάνισμα και το μασούλημα του φαγητού μας βοηθά να αντιληφθούμε τι ακριβώς τρώμε και χάρη σ΄ αυτά είναι πιθανό να φάμε τελικά λιγότερο εξηγούν οι ειδικοί.
Γι’ αυτό και μας προτρέπουν να μην τρώμε ακούγοντας μουσική κλπ. αλλά να είμαστε συγκεντρωμένοι στο φαγητό μας.