Έχει τιμηθεί με δύο βραβεία Όσκαρ, ένα Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «Blue Jasmine» και ένα Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «The Aviator», ενώ έχει κερδίσει και 3 Χρυσές Σφαίρες για τις ερμηνείες της στις ταινίες «I’m Not There», «Elizabeth» και «Blue Jasmine». Από το 1997 είναι παντρεμένη με τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη, Andrew Upton, με τον οποίο έχει αποκτήσει 3 γιους, ενώ έχουν υιοθετήσει και ένα κοριτσάκι.

ΕΧΕΙ ΠΕΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑ

Μακιγιάζ
«Δεν μου αρέσει να φοράω ένα παχύ στρώμα μέικ-απ. Αντίθετα, βάζω αρκετή μάσκαρα και δίνω λάμψη με λίγο μπρόνζερ. Τα κόκκινα κραγιόν μού αρέσουν, αλλά διαλέγω αποχρώσεις που να μου ταιριάζουν».

Γυμναστική
«Νομίζω ότι το πιλάτες είναι εξαιρετική γυμναστική. Βέβαια, προτιμώ να το κάνω με έναν γυμναστή, ο οποίος να με καθοδηγεί».

Μαγειρική
«Ως επί το πλείστον μαγειρεύω τις Κυριακές, που συγκεντρωνόμαστε όλοι μαζί, αν και προτιμώ να τρώμε έξω, όταν έχει καλό καιρό».

Κορσές
«Ανήκω στις ελάχιστες γυναίκες που τους αρέσει να φορούν κορσέ».

ΓΙΑ ΤΟ ΜΥΑΛΟ

Χωρίς πλάνο
«Στη ζωή δεν πορεύομαι βάσει προγράμματος. Είμαι πιο ευτυχής όταν δεν ξέρω τι πρόκειται να ακολουθήσει. Θέλω η ζωή να ξεδιπλώνεται μπροστά μου».

Γυναίκες
«Θεωρώ ότι οι γυναίκες πρέπει να αποδεχόμαστε την ηλικία μας, χωρίς να προσπαθούμε να κρατηθούμε νεότερες. Έχω πολλές ρυτίδες έκφρασης, αλλά προσωπικά αυτό δεν με ενοχλεί καθόλου».

Για τον σύζυγό της
«Είμαι απίστευτα τυχερή που έχω παντρευτεί έναν έξυπνο, γενναιόδωρο και ριψοκίνδυνο άνδρα. Είναι πραγματικά αξιοθαύμαστος».

Το μότο της
«Αν ξέρεις ότι πρόκειται να αποτύχεις, τότε προσπάθησε να αποτύχεις ένδοξα».