Σε συνεργασία με τους ερευνητές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Όσλο οι επιστήμονες από το Αντικαρκινικό Ινστιτούτο της Ολλανδίας έδειξαν στην έρευνά τους ότι ακόμη και εάν τα κύτταρα της άμυνας του ασθενούς με καρκίνο δεν μπορούν να αναγνωρίσουν και να πολεμήσουν τους καρκινικούς όγκους, τα ανοσοποιητικά κύτταρα ενός άλλου ανθρώπου θα μπορούσαν! Η έρευνα που αποδεικνύει ότι αυτό είναι εφικτό δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Science.

 Η έρευνα δείχνει ότι προσθέτοντας μεταλλαγμένο DNA από καρκινικά κύτταρα σε υγιή ανοσοκύτταρα από υγιείς εθελοντές δημιουργείται μια ανοσολογικη απόκριση στα υγιή ανοσοκύτταρα. Μεταφέροντας στη συνέχεια τα στοχευμένα συστατικά από τα ανοσοκύτταρα του υγιούς δότη στα ανοσοκύτταρα των ασθενών με καρκίνο οι ερευνητές κατάφεραν να κάνουν τα κύτταρα των ασθενών να «αναγνωρίζουν» τα καρκινικά κύτταρα.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι τα ευρήματά τους δείχνουν ότι η ανοσολογική άμυνα σε ασθενείς με καρκίνο μπορεί να ισχυροποιηθεί καθώς και ότι ευσταθεί η αρχή σύμφωνα με την οποία αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη βοήθεια ενός υγιούς δότη.

Ακολουθήστε το στο Google News
Δείτε επίσης: