Μαρμελάδα ροδάκινοΥλικά1½ κιλά ροδάκινα700 γρ. ζάχαρη 440 γρ. νερό1 κουταλάκι χυμό λεμονιούΕκτέλεση1. Διαλέγετε ώριμα, γερά ροδάκινα, τα καθαρίζετε και τα κόβετε σε κομμάτια. 2. Βάζετε σε μια κατσαρόλα το νερό και τα ροδάκινα να βράσουν μέχρι να λιώσουν. 3. Τα περνάτε από μία σήτα, μαζεύετε τον πολτό και τον βάζετε σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη να βράσουν. Ανακατεύετε καλά με ξύλινη κουτάλα.4. Βράζετε τη μαρμελάδα σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει καλά.5. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και την αφήνετε να πάρει ακόμα μερικές βράσεις. 6. Την κατεβάζετε από τη φωτιά, την αφήνετε να κρυώσει και τη βάζετε σε γυάλινα δοχεία.

Δείτε επίσης: