Είτε το αποφασίσετε τώρα λίγο πριν τις διακοπές είτε οποιαδήποτε άλλη στιγμή, το σίγουρο είναι ότι αν θέλετε πολύ να βελτιώσετε ατέλειες στο σώμα σας θα τα καταφέρετε. Οι επιλογές που δίνει πλέον η επιστήμη σήμερα είναι πολλές και η κάθε γυναίκα μπορεί να βρει την κατάλληλη για τη δική της περίπτωση. Έτσι ανάλογα με το αισθητικό πρόβλημα που μας απασχολεί κυτταρίτιδα, χαλάρωση, χάσιμο πόντων ή απώλεια τοπικού πάχους, υπάρχουν μέθοδοι αντιμετώπισης και μάλιστα μη επεμβατικοί, όπως εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης.

 
Έχω τοπικό πάχος, πώς θα απαλλαγώ από αυτό;
Η λύση: Σύσφιξη με ραδιοσυχνότητες
Σε περιοχές που εμφανίζεται τοπικό πάχος – μόνο του – ή σε συνδυασμό με κυτταρίτιδα μπορεί να εφαρμοστεί η θεραπεία με τις ραδιοσυχνότητες. Με τη βοήθεια ραδιοσυχνοτήτων (Accent) επιτυγχάνεται λείανση και σμίλευση του χαλαρωμένου ή ζαρωμένου δέρματος σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Η θεραπεία βοηθά να αποκτήσει κανείς επίπεδο στομάχι, πιο λεπτούς γοφούς και μηρούς, καθώς και να επιτευχθεί σύσφιξη. Η θερμότητα που διαχέεται στους ιστούς έχει σαν αποτέλεσμα τα λιποκύτταρα να συρρικνωθούν, ενώ παράλληλα ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου. Στην περιοχή της κοιλιάς μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του δέρματος, προκαλώντας σύσφιξη και να βοηθήσει στην απώλεια πόντων. Στο πλάι της μέσης, στους μηρούς, στα «ψωμάκια» στους γλουτούς, στο γόνατο, γενικά στις περιοχές που υπάρχει λίπος και κυτταρίτιδα. Συνήθως χρειάζονται συνολικά 4-6 συνεδρίες (ανάλογα την περιοχή και το μέγεθος του προβλήματος) οι οποίες επαναλαμβάνονται κάθε 7-10 μέρες περίπου. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα, αλλά επέρχεται περισσότερη βελτίωση και κατά τους 3-4 πρώτες μήνες μετά την εφαρμογή.

Κάνω διατροφή, αλλά η κυτταρίτιδα επιμένει. Υπάρχει κάτι πιο αποτελεσματικό που μπορώ να συνδυάσω;
Η λύση: Επίθεση στην κυτταρίτιδα με λεμφικό μασάζ  
Η φιλοσοφία της θεραπείας του λεμφικού μασάζ με την τεχνική “Endermologie” στηρίζεται στην ηλεκτρονικά ελεγχόμενη μηχανική δράση δυο κυλίνδρων, οι οποίοι κινητοποιούν το δερματικό ιστό. Η δερματική αυτή διέγερση βοηθάει στον εναρμονισμό του συνδετικού ιστού αυξάνοντας την κυκλοφορία τόσο την αιματική όσο και την λεμφική εξαλείφοντας έτσι τα μεταβολικά υπολείμματα. Κάθε θεραπεία διαρκεί περίπου 45 λεπτά και γίνεται 2 με 3 φορές την εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια κάθε συνεδρίας η γυναίκα φοράει ένα ειδικό κορμάκι το οποίο διευκολύνει την κίνηση των κυλίνδρων στο σώμα και προστατεύει την υγιεινή του. Χρειάζονται περίπου 10-15 θεραπείες για να φανεί το αποτέλεσμα – ανάλογα με το βαθμό του προβλήματος που υπάρχει – και ακολουθούν 1-2 θεραπείες το τρίμηνο για συντήρηση του αποτελέσματος. Ενδείκνυται σε περιπτώσεις που το πρόβλημα τοπικού πάχους είναι έντονο καλύτερο αποτέλεσμα προσφέρει η λιποαναρρόφηση και το λεμφικό μασάζ μετά την επέμβαση δρα συμπληρωματικά.

 Η λύση: Βελτίωση της όψης φλοιού πορτοκαλιού με ενέσεις μεσοθεραπείας
Πρόκειται για μια μη επεμβατική μέθοδο, με ενέσεις που περιέχουν πολυβιταμινούχα σκευάσματα, τα οποία εγχέονται στο δέρμα μέσω μικροσκοπικών βελονών. Η εφαρμογή πραγματοποιείται στις περιοχές όπου εμφανίζεται η κυτταρίτιδα με την έγχυση πολυβιταμινούχων σκευασμάτων στο μεσαίο στρώμα του δέρματος, με μικρές και λεπτές βελόνες, ώστε τα συστατικά να εισχωρούν καλύτερα στο δέρμα και τα αποτελέσματα να είναι άμεσα ορατά. Η θεραπεία είναι εντελώς ανώδυνη και συνήθως πραγματοποιούνται 4-6 συνεδρίες σε διάστημα μίας έως δύο εβδομάδων. Τα αποτελέσματα φαίνονται ήδη από τη δεύτερη συνεδρία και η κυκλοφορία αποκαθίσταται ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα κύτταρα που συμπιέζονται και παρουσιάζουν την όψη φλοιού πορτοκαλιού. Οι πολύτιμες ουσίες που εισέρχονται στο σώμα συσφίγγουν το δέρμα, βελτιώνουν την κυκλοφορία και βοηθούν τον οργανισμό να απομακρύνει τα λιποκύτταρα και τις τοξίνες. Μετά την εφαρμογή της μεσοθεραπείας εμφανίζονται συνήθως κάποιες ελαφρές μελανιές στα σημεία της εφαρμογής, οι οποίες όμως υποχωρούν σταδιακά. Η μεσοθεραπεία αντενδεικνύεται σε ασθενείς με υπερευαισθησία στην καφεΐνη, γι’ αυτό και πρέπει πάντα να γίνεται από εξειδικευμένο γιατρό, που θα συνεκτιμήσει όλους τους ατομικούς παράγοντες προτού προχωρήσει στη θεραπεία.

Αντί για λιποαναρρόφηση, μπορώ να κάνω κάτι λιγότερο επεμβατικό;
Η λύση:  Αδυνατίζοντας στους -20oC 
Το νέο – μη επεμβατικό – όπλο για απώλεια τοπικού λίπους είναι η κρυολιπόληση. Η κρυολιπόλυση αποτελεί ιδανική μέθοδο για όσους εμφανίζουν τοπικό πάχος που αντιστέκεται στη δίαιτα και την άσκηση. Εφαρμόζεται με επιτυχία στους γλουτούς (ψωμάκια), την κοιλιά, το πλάι της μέσης, το εσωτερικό των μηρών, γενικά στις περιοχές που υπάρχει συσσωρευμένο λίπος, τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες. Η εφαρμογή του δεν περιλαμβάνει τομές, δεν χρειάζεται αναισθησία, δεν απαιτεί νοσηλεία, ενώ μειώνει το στρώμα του λίπους χωρίς να βλάπτει το δέρμα ή άλλους ιστούς. Χάρη στη χρήση του ψύχους – σε ελεγχόμενη διαδικασία – (Freeze Detect) αναγκάζει τα λιποκύτταρα να μπουν σε «απόπτωση», δηλαδή να καταστραφούν και στη συνέχεια ν’ αποβληθούν από τον οργανισμό, «φαγοκυττάρωση», με φυσιολογικά βιολογικό τρόπο. Η μέθοδος κρυολιπόλυσης (με το αυθεντικό σύστημα Cool Sculpting by Zeltiq USA) είναι η μοναδική, μη επεμβατική διαδικασία που χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία ψύξης για μόνιμα αποτελέσματα στην εξάλειψη του τοπικού λίπους, Η θεραπεία της κρυολιπόλυσης χρειάζεται συνήθως μία συνεδρία. Ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος, μια συνεδρία μπορεί να διαρκέσει από 45 λεπτά  έως και 2 ώρες περίπου. Από την ανταπόκριση που έχει κάθε επιδερμίδα θα κριθεί αν θα χρειαστεί επαναληπτική συνεδρία. Το τελικό αποτέλεσμα γίνεται ορατό 2-3 μήνες μετά την εφαρμογή.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τον κ. Απόστολο Γαϊτάνη, πλαστικό χειρουργό,  MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS.

Ακολουθήστε το στο Google News