Τούτη είναι η ζωή μας
τούτο το μεγάλο, τίποτ’ άλλο
γέλα κλάψε, πες ό,τι θες
Το παιδί ζωή: ζωή τίποτ’ άλλο!

Ο μεγάλος μας ποιητής Γιάννης Ρίτσος αποτύπωσε με τα πιο απλά αλλά αληθινά λόγια την  μία και μοναδική αλήθεια, την πιο ιερή και ανθρώπινη μαζί. Τη δύναμη της αγάπης προς το παιδί, μια δύναμη που δίνει ζωή, ελπίδα και  μπορεί να αμβλύνει διαφορές, ενώνοντας μαγικά τις ζωές των ανθρώπων. Μια τέτοια μαγική ένωση είναι και η ιστορία αυτής της οικογένειας, της οποίας η μια κόρη ήταν βιολογική και η άλλη υιοθετημένη… το δέσιμό τους όμως μοναδικό!

Η Αν Κριστίν, φωτογράφος στο επάγγελμα, ταξιδεύοντας στην Αιτή για να προσφέρει εθελοντική εργασία, ανέλαβε υπό την προστασία της ένα παιδάκι που έπασχε από HIV. Δυστυχώς, δεν τα κατάφερε και το παιδάκι πέθανε λίγο καιρό αργότερα… Αυτός ο πόνος, αυτή η απώλειά, ήταν και η αφορμή για να συνειδητοποιήσει η ίδια το μεγαλείο και την προσφορά της υιοθεσίας.  Υιοθέτησε λοιπόν ένα κοριτσάκι,  την Σεμένες από την Αιθιοπία, ενώ λίγο αργότερα απέκτησε και δυο δικά της βιολογικά παιδιά.

Με το φωτογραφικό της φακό αποτύπωσε την ιδιαίτερη σχέση αγάπης και αδελφικού δεσμού που αναπτύχθηκε μεταξύ της βιολογικής της κόρης Χέιβεν, 3,5 ετών και του υιοθετημένου παιδιού της, της Σεμένες, 5,5 ετών σήμερα.

«Τα δύο κορίτσια είναι οι καλύτερες φίλες, ενώ καμία διαφορά, όπως το χρώμα του δέρματός τους, δεν μπορεί να τις κρατήσει μακριά. Δύο ψυχές που γεννήθηκαν σε δυο αντίθετες πλευρές του κόσμου, ήρθαν κοντά μέσω της υιοθεσίας και το δέσιμό τους είναι μεγάλο γιατί είναι μοναδικό» μιλάει με συγκίνηση η μαμά τους

Η σειρά αυτή φωτογραφιών είναι ασπρόμαυρες με στόχο να αναδειχθούν καλύτερα οι ομοιότητες και οι διαφορές των δύο κοριτσιών.