Τα παιδιά για την ΙΚΕΑ είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι στον κόσμο και για αυτό και η στήριξη των δικαιωμάτων τους αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής της εταιρείας. Φέτος τα Χριστούγεννα, το ΙΚΕΑ Foundation μέσω της καμπάνιας «ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ για καλό σκοπό» προσφέρει, με κάθε αγορά ενός παιχνιδιού ή ενός βιβλίου, από τις 20 Νοεμβρίου έως και τις 24 Δεκεμβρίου, 1€ για τη στήριξη του δικαιώματος των παιδιών στο παιχνίδι και τη σωστή ανάπτυξή τους.

Χάρη στο παιχνίδι, τα παιδιά παίρνουν μαθήματα ζωής, χαίρονται και εκπαιδεύονται. Γίνονται πιο δημιουργικά, αλλά και αναπτύσσουν ποικίλες δεξιότητες, όπως το πώς να διαχειρίζονται τα ερεθίσματα που λαμβάνουν από το περιβάλλον και πώς να κοινωνικοποιούνται. Σύμφωνα με τους κανονισμούς που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη αναφορικά με τα Δικαιώματα του Παιδιού, το παιχνίδι αποτελεί βασική ανάγκη και κάθε παιδί έχει δικαίωμα σε αυτό. Για τη στήριξη αυτού του σκοπού το ΙΚΕΑ Foundation έχει αναπτύξει στρατηγικές συνεργασίες παγκοσμίως με τους οργανισμούς Save the Children και UNICEF.

Η νέα καμπάνια «Παίζουμε μαζί για καλό σκοπό» της ΙΚΕΑ έρχεται λοιπόν να ενισχύσει το έργο που έχει γίνει μέχρι τώρα για την ενίσχυση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε χώρες που βρίσκονται σε ανάγκη. 

Σχετικά με το ΙΚΕΑ Foundation
Tο IKEA Foundation (Stichting IKEA Foundation) αποτελεί τον φιλανθρωπικό βραχίονα του INGKA Foundation, ιδιοκτήτη του Ομίλου εταιρειών IKEA. Ο στόχος του οργανισμού είναι να βελτιώσει τις διαθέσιμες ευκαιρίες σε παιδιά και νέους σε μερικές από τις πιο φτωχές κοινότητες του κόσμου. Μέσω αυτού χρηματοδοτούνται ολοκληρωμένα, μακροχρόνια προγράμματα που μπορούν να φέρουν σημαντική αλλαγή που θα έχει διάρκεια.

Tο IKEA Foundation συνεργάζεται με επιφανείς, στρατηγικούς συνεργάτες οι οποίοι εφαρμόζουν πρωτοποριακές μεθόδους για να πετύχουν αποτελέσματα μεγάλης κλίμακας, σε τέσσερα κομβικά σημεία της ζωή ενός παιδιού: στο χώρο που αποκαλεί σπίτι, σε ένα υγιές ξεκίνημα στη ζωή, στην ποιοτική εκπαίδευση και σε ένα βιώσιμο οικογενειακό εισόδημα, ενώ βοηθούν τις κοινότητες να αντιμετωπίζουν την κλιματική αλλαγή.

Για περισσότερες πληροφορίες : https://www.ikeafoundation.org

Ακολουθήστε το στο Google News