Το γλυκό τσίμπημα της ανανέωσης ακούει στο όνομα P.R.P. Dracula Therapy, κι αν η ονομασία του μπορεί να σας τρομάζει λίγο τα αποτελέσματα που προσφέρει η συγκεκριμένη θεραπεία στο πρόσωπο και όχι μόνο, θα σας εντυπωσιάσουν. Κατά τη διαδικασία γήρανσης παρατηρείται ελάττωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης, της ποσότητας του λίπους και του όγκου των οστών στο πρόσωπο. Η ποιότητα της επιδερμίδας χάνει την ελαστικότητά της και η ακτινοβολία της μειώνεται καθώς χάνεται και ο όγκος. Τα οστά χάνουν όγκο συνήθως γύρω από τα μάτια, την άνω και κάτω γνάθο. Το πρόσωπο δείχνει πιο κουρασμένο καθώς οι ιστοί χαλαρώνουν και σχηματίζονται ρυτίδες.

Dracula
lift

Με τη νέα τεχνική Dracula lift επιτυγχάνουμε αύξηση ελαστικότητας, παραγωγή κολλαγόνου και λάμψη σε όλα τα επίπεδα του προσώπου και συστήνεται ως πιο ολοκληρωμένη θεραπεία. Εκτός από την αντιγηραντική της δράση η νέα αυτή θεραπεία βρίσκει εφαρμογές επίσης στην αντιμετώπιση ουλών ακμής, χειρουργικών ουλών, ενώ εφαρμόζεται ακόμη και στο τριχωτό της κεφαλής όταν οι τρίχες βρίσκονται σε φάση αδυναμίας. Η Dracula lift υπερτερεί σε σχέση με την απλή αυτόλογη μέθοδο αυξητικών παραγόντων, καθώς τώρα συλλέγονται περισσότερα και καλύτερης ποιότητας αιμοπετάλια. Στο γεγονός αυτό έχουν συμβάλλει τόσο το μέγεθος των σωληναρίων που χρησιμοποιούνται και είναι μεγαλύτερα, όσο και το είδος και ο τρόπος που πραγματοποιείται η φυγοκέντρηση που τώρα πια γίνεται πιο εξειδικευμένη. Η τεχνική λήψης και ενεργοποίησης των αιμοπεταλίων έχει γενικά τελειοποιηθεί.

Πώς γίνεται

Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Απόστολο Γαϊτάνη, αρχικά ο γιατρός παίρνει λίγο αίμα. Με μια ειδική επεξεργασία το φυγοκεντρίζει, διαχωρίζει το πλάσμα από τα υπόλοιπα συστατικά του και επιλέγει το μέρος που είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια. Έπειτα ενεργοποιεί τα αιμοπετάλια με φυσικό χλωριούχο ασβέστιο, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την καλύτερη μετέπειτα δράση τους. Έτσι, σε κλειστό σύστημα φυγοκέντρησης γίνεται λήψη μεγαλύτερης ποσότητας ωφέλιμου υλικού και σωστά ενεργοποιημένου. Στη συνέχεια, το πλούσιο αυτό PRP μείγμα εγχύεται σε διαφορετικά επίπεδα μέσα στο δέρμα, έτσι ώστε να επιτευχθεί ενεργοποίηση κοντά στις περιοχές των οστών, των μυών και του λίπους του προσώπου. Στο επίπεδο του δέρματος επιτυγχάνεται λάμψη, αύξηση ελαστικότητας και παραγωγή κολλαγόνου. Τα αιμοπετάλια για να απελευθερώσουν αυξητικούς παράγοντες χρειάζεται πρώτα να ενεργοποιηθούν. Έτσι σε έναν τραυματισμό τα αιμοπετάλια απελευθερώνουν στο τοπικό περιβάλλον τους αυξητικούς παράγοντες επιδιορθώνοντας μέσα σε 10 λεπτά τη βλάβη. Ενώ εξακολουθούν ν’ απελευθερώνουν τους αυξητικούς παράγοντες ακόμα και για μια εβδομάδα μετά. Μεγάλη σημασία έχει η απελευθέρωση των αυξητικών παραγόντων και η ενεργοποίηση των αιμοπεταλίων να γίνει την κατάλληλη στιγμή και με τον σωστό τρόπο. Το P.R.P. που παίρνουμε από το δικό μας αίμα περιέχει επίσης αυξημένο αριθμό αυξητικών παραγόντων. Οι αυξητικοί παράγοντες έχουν την δυνατότητα να ρυθμίζουν διαφορετικά κύτταρα του οργανισμού μας όπως οστό, δέρμα, επιδερμίδα, αγγεία, αιμάτωση. Να σημειώσουμε ότι η χρήση P.R.P. βοηθά στην ταχύτερη επούλωση πληγών και αθλητικών κακώσεων, σύμφωνα με μελέτες.

Χρήσιμες πληροφορίες

Περιοχές εφαρμογής: πρόσωπο, μάτια, λαιμός, ντεκολτέ, τριχωτό κεφαλής (όταν υπάρχουν μαλλιά και οι τρίχες είναι αδύναμες προσφέρει ενδυνάμωση).
Συχνότητα εφαρμογών: 1-2 φορές το χρόνο.
Ανεπιθύμητες Ενέργειες: Λίγο κοκκίνισμα, που διαρκεί 12-24 ώρες, ήπιοι μώλωπες, ενώ ορισμένοι ασθενείς αναφέρουν ελαφρύ πονοκέφαλο για μερικές ώρες μετά. Επειδή το PRP έχει και αντιμικροβιακή δράση είναι πολύ μειωμένη η πιθανότητα μόλυνσης.
Αντενδείξεις: Σοβαρές αιματολογικές ασθένειες ή δερματικές παθήσεις στο σημείο που θα γίνει η έγχυση. Το P.R.P. δεν σχετίζεται με πρόκληση καρκίνου σύμφωνα με μελέτες.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τον πλαστικό χειρουργό Απόστολο Γαϊτάνη, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS. Συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών.