Είναι στην γυναικεία φύση. Πάντα θα υπάρξει κάτι που δεν θα μας αρέσει και επιθυμούμε να το αλλάξουμε. Πόσο μάλλον στην διαδικασία της προετοιμασίας του γάμου μας, στην δεξίωση, στο Μυστήριο, στα μαλλιά, στο μακιγιάζ, σε όλα!!


Επιπλέον, δυστυχώς, η πιθανότητα ενός δεύτερου και τρίτου γάμου δεν είναι φαινόμενο του star system αλλά μια κοινή πραγματικότητα απόλυτα – ευτυχώς – αποδεκτή ακόμη και από τις παλαιότερες, πιο συντηρητικές πλευρές.     


Μιας και το καλοκαίρι είναι αγαπημένη εποχή για γάμους και εμείς βρεθήκαμε καλεσμένες σε αρκετούς, βρεθήκαμε ταυτόχρονα και αυτήκοες μάρτυρες σε σχετικά σχόλια από τις παντρεμένες της ροτόντας. Συγκεντρώσαμε μερικές ιδέες προς αποφυγήν ή προς μίμηση:


         


*Δεν θα φορούσα ψηλά τακούνια. 


*Θα έβαζα σεκιούριτι δίπλα στον dj για να μην του δίνουν παραγγελιές


*Θα ξαναέκανα το πάρτι, αυτή τη φορά με πολύ περισσότερους καλεσμένους.


Ι.Μ


 


++++++++++


 


*Δεν θα φορούσα νυφικό, αλλά φόρεμα – όχι λευκό


*Θα έκανα ένα ωραιότατο beach party μετά την εκκλησία (την εκκλησία θα την προτιμούσα ξανά) για περίπου 100 άτομα: τραπέζια για μεγάλους (οι οποίοι στην πορεία θα αποχωρούσαν) και χύμα για τη…νεολαία. Το φαντάζομαι λίγο χύμα.


*Θα έδινα στις καλεσμένες μου σαγιονάρες (διότι, έλεος πια με την τακούνα, και στην άμμο… δεν λέει). Με το ζόρι παντούφλα.


*Εναλλακτικά του beach party θα σκεφτόμουν και έναν γάμο σε νησί, με 50 όμως άτομα (δεν κουβαλάς τον κόσμο ολόκληρο, όλα κι όλα). Κατά προτίμηση μεσημεριανό, με παραθαλάσσιο ταβερνάκι με ωραίο διάκοσμο όμως. (Η σαγιονάρα προσφέρεται και εδώ).


*Θα έπαιρνα άδεια μια εβδομάδα νωρίτερα για να ετοιμαστώ και δύο μετά, όπου θα πήγαινα αυστηρά σε κάποιο φαντάστικ χοτέλ οφ Γκρις για να αράξω στη θάλασσα και τη χλιδή.  


*Τα υπόλοιπα τα έκανα πολύ ωραία. Και το μαλλί και το μακιγιάζ και το παπούτσι και τα προσκλητήρια. Τώρα για τις μπομπονιέρες ίσως να τις άλλαζα κατά τις επιταγές της μόδας. 


Κ.Σ


 


++++++++++++++++++++++++++++++++++++


 


*Δε θα ήμουν τόσο συγκεντρωτική και control freak όσον αφορά τις προετοιμασίες του γάμου.


*Θα κρατούσα τον ίδιο γαμπρό και γενικά το στυλ του γάμου, που έγινε σε φιλική ατμόσφαιρα χωρίς τα πρέπει και τις τυπικές διαδικασίες ενός παραδοσιακού γάμου:  έφτασα πρώτη στη δεξίωση και υποδέχτηκα τους καλεσμένους, δεν άνοιξα σαμπάνια ούτε έκοψα τούρτα, ούτε έκανα είσοδο, ούτε χαιρέτησα τα τραπέζια, ούτε πήγα για φωτογράφιση, ούτε στόλισα αμάξι.


Μ.Κ


 


+++++++++++++++++++


*Δεν θα ήθελα να αλλάξω κάτι στον γάμο μου διότι εν πολλοίς ήμουν ικανοποιημένη αλλά μπορώ να φανταστώ έναν γάμο, διαφορετικό, που επίσης θα μου άρεσε.


*Θα επέλεγα ένα γαμήλιο beach party με κιόσκια, μαξιλάρες, φαναράκια και γενικά αρκετά έθνικ χαρακτήρα, νυφικό φόρεμα σε boho στυλ, μουσική λάιβ και μπουφέ με πολλά γλυκά.


Μ.Σ


 


++++++++++++++


 


*Θα περιόριζα τον αριθμό καλεσμένων του γάμου στους ανθρώπους που πραγματικά αγαπώ και με αγαπούν.


*Θα προσπαθούσα επίσης να διευθετήσω τα πάντα εγκαίρως, αφήνοντας την τελευταία εβδομάδα ελεύθερη για ξεκούραση.


M.M



+++++++

*Θα ήθελα να είχα προβλέψει για δυο χτενίσματα: ένα για το Μυστήριο και ένα για το πάρτι. Τα μαζεμένα μαλλιά είναι υπέροχα για την εκκλησία αλλά για την δεξίωση χρειάζεται κάποιο πιο χαλαρό. Πώς να χορέψεις με τη σινιόν χωρίς να φαίνεσαι στο τέλος αναμαλλιασμένη;!      



*Θα προτιμούσα ένα ωυφικό με…περισσότερο ύφασμα. Τα μεγάλα ντεκολτέ είναι σέξι αλλά μια νύφη τελικά είναι καλύτερο να είναι κομψή και ντελικάτη. Το διαπιστώνω κάθε φορά που βλέπω τις γαμήλιες φωτογραφίες μου.       



*Το πιο σημαντικό από όλα είναι η μουσική. Δυστυχώς , στη δική μου περίπτωση ο dj δεν ήταν γνώστης του γαμήλιου concept. Οι μουσικές επιλογές πρέπει να είναι τέτοιες που να ξεσηκώνουν τους καλεσμένους. Θα είχα ασχοληθεί περισσότερο με το πρόγραμμα για να σιγούρευα – όσο μπορούσα – το κέφι της βραδιάς. Το πάρτι είναι που μένει σε όλους τους καλεσμένους.  

Γ.Λ