Η APIVITA καινοτομεί και σε συνεργασία με τους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς Άγονη Γραμμή Γόνιμη και New Wrinkle δημιουργεί τη νέα σειρά προϊόντων περιποίησης σώματος PINDOS WILD HERBS ειδικά σχεδιασμένη για να υποστηρίξει ένα σημαντικό σκοπό, τα εκπαιδευτικά προγράμματα Οικολογικού Αλφαβητισμού για τα παιδιά και τους νέους της Πίνδου.

Το πρόγραμμα PINDOS WILD HERBS είναι σχεδιασμένο για τα παιδιά των νομών Ιωαννίνων και Γρεβενών και χρηματοδοτείται από το σύνολο των κερδών των προϊόντων περιποίησης σώματος της APIVITA με άγρια βότανα της Πίνδου. Είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα που θα ξεκινήσει στα σχολεία τον Ιανουάριο του 2018 και φιλοδοξούμε ότι κάνει τη διαφορά τόσο σε επιχειρηματικό, όσο και σε κοινωνικό επίπεδο. 

21 Ιουνίου 2017: Επίσημη έναρξη του προγράμματος

Σε μία λαμπερή εκδήλωση – παρουσίαση,  που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα της Μουσικής, στη Βίλα Καζούλη με την ευγενική φιλοξενία του Πράσινου Ταμείου του ΥΠΕΝ, έγινε η επίσημη έναρξη του προγράμματος και η παρουσίαση των προϊόντων της σειράς, με σύνθημα το «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΥΧΗ ΒΟΥΝΟ». 

Ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, δυνατά μηνύματα, ανάδειξη της δύναμης των συνεργασιών, μουσική, φίλοι και συνεργάτες, μια φρέσκια ιδέα, νέοι άνθρωποι με όρεξη για καινοτόμα εγχειρήματα… Αυτή η εκδήλωση τα είχε όλα!

Η εκδήλωση έλαβε την υποστήριξη των Υπουργείων Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Παιδείας, αλλά και της Περιφέρειας Ηπείρου, ως μια πρώτη θετική ανταπόκριση των επίσημων πολιτειακών φορέων στο κάλεσμα συνεργασίας για το πρόγραμμα.

Το «παρών» έδωσαν εκλεκτοί καλεσμένοι, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, βουλευτές, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, φίλοι και συνεργάτες των διοργανωτών. Χαιρέτησαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκης, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου και ο Αν. Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, κ. Φωτάκης. Επίσης ο Πρόεδρος του Πράσινου Ταμείου κ. Γεώργιος Πατρίκιος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας του Νομού Ιωαννίνων κ. Τασούλας.

Για μία «υπέροχη πρωτοβουλία» έκανε λόγο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, και ανέφερε ότι αποτελεί επιδίωξη όλων η επένδυση στην ιδέα της εκπαίδευσης, επισημαίνοντας παράλληλα την αξία της επένδυσης στο ανθρώπινο κεφάλαιο, ως τρόπο εξόδου από την κρίση. Καταλήγοντας, ο υπουργός τόνισε ότι το ΥΠΕΝ, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, θα στηρίξει την προσπάθεια της εταιρείας για τα παιδιά της Πίνδου. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ευάγγελος Αποστόλου δήλωσε: «είμαστε συμπαραστάτες και αρωγοί στην προσπάθεια». Ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης, έκανε λόγο αναφερόμενος στην πρωτοβουλία για την «ελπίδα που οραματιζόμαστε».

Παρόντες ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας, και ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Αφηγητής-παρουσιαστής ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Πυρπασόπουλος, που κράτησε με επιτυχία όλη τη ροή και το ενδιαφέρον του κόσμου αμείωτο.

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν η έναρξη με ένα τραγούδι της Μόνικα ως «συνεισφορά» των διοργανωτών, APIVITA, Άγονη Γραμμή Γόνιμη και New Wrinkle στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής.

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να παρουσιαστεί το πρόγραμμα και η δυναμική του, καθώς και να «συστηθεί» στο ευρύ κοινό, το οποίο για πρώτη φορά μπόρεσε να δει, να δοκιμάσει και να μυρίσει, τα μοναδικά προϊόντα PINDOS WILD HERBS, που σχεδιάστηκαν ειδικά για το σημαντικό αυτό σκοπό, τον «Οικολογικό Αλφαβητισμό» της νέας γενιάς της Πίνδου. Όλοι οι συντελεστές του προγράμματος ήταν εκεί, μίλησαν για τη συμμετοχή τους, το όραμά τους, και την αξία των συνεργιών και συνεργασιών για μια ουσιαστική αλλαγή στην Ελλάδα σήμερα. Από το Φεστιβάλ της Βωβούσας, ο ιδρυτής του κ. Καμίλο Νόλλας, από τη New Wrinkle η αντιπρόεδρος του ΔΣ κα. Δάφνη Ζουμπουλάκη, από την Άγονη Γραμμή Γόνιμη, η διευθύντρια του εκπαιδευτικού προγράμματος κα. Χαρά Μαραντίδου, και από την APIVITA o κ. Θάνος Κουτσιανάς. Τις ομιλίες από την ομάδα των πρεσβευτών του PINDOS WILD HERBS άνοιξε η Τζένη Μπαλατσινού, δημοσιογράφος και επιχειρηματίας. Μαζί με την κ. Μαρία Χούκλη, τον κ. Χρύσανθο Πανά, την κ. Αλίκη Λαμπροπούλου τον κ. Κώστα Βογιατζή είναι οι πρώτοι επώνυμοι πολίτες που έθεσαν τους εαυτούς τους στην «υπηρεσία» του εγχειρήματος!

Χορηγός Επικοινωνίας το www.insidestory.gr

Ευχαριστούμε τις εταιρείες Pernod Ricard Hellas και την BIKOΣ για την υποστήριξη. 


Το εγχείρημα PINDOS WILD HERBS

To PINDOS WILD HERBS γεννήθηκε στα Βουνά της Πίνδου και συγκεκριμένα στο χωριό Βωβούσα, που ανήκει στο Ζαγόρι και βρίσκεται εντός και υπό την προστασία της ζώνης NATURA 2000 και του Εθνικού Πάρκου Βόρειας Πίνδου. Η συνεργασία της APIVITA με το VOVOUSA FESTIVAL, ένα μικρό φεστιβάλ που διοργανώνεται εκεί κάθε χρόνο από το 2013 και αφορά αποκλειστικά τον πολιτισμό των βουνών εστιάζοντας στη βιωσιμότητα και στην προστασία της φύσης, αποτέλεσε την αφορμή για να ξεκινήσει αυτό το καινοτόμο εγχείρημα. 

Είναι ένα project αμοιβαίας αξίας που συνδέει την κοινωνία, το περιβάλλον και την οικονομία μέσα από την γνώση και την εκπαίδευση. Στόχος είναι να αποτελέσει πρότυπο καλής πρακτικής στον τομέα της κοινωνικής αλληλεγγύης και να δώσει το έναυσμα για ανάλογες πρωτοβουλίες, που θα δίνουν έμφαση στην αξία της γνώσης και στην ταυτόχρονη ευαισθητοποίηση σε ζητήματα περιβάλλοντος.

Το σύνολο των κερδών από την πώληση των προϊόντων της σειράς περιποίησης σώματος PINDOS WILD HERBS, με βασικά συστατικά τα βότανα της Πίνδου, θα χρηματοδοτήσει εκπαιδευτικά προγράμματα «οικολογικού αλφαβητισμού» σε σχολεία της περιοχής.

Μέσω των προγραμμάτων αυτών, τα παιδιά και οι νέοι των χωριών των Νομών Ιωαννίνων και Γρεβενών, θα μάθουν πώς μπορούν να συνδέσουν τη φύση, τη μοναδική βιοποικιλότητα της περιοχής τους και τα ιδιαίτερα τοπικά χαρακτηριστικά με υγιή, αειφόρο και καινοτόμο επιχειρηματικότητα. Σκοπός είναι να ξεκινήσει μια αλλαγή στα χωριά της Πίνδου, μια «ευαίσθητη» περιοχή που έχει πληγεί έντονα από την οικονομική κρίση, από ανθρώπους που ζουν εκεί και θα εργαστούν εκεί, αναπτύσσοντας με υγιή και αειφόρο τρόπο τον τόπο καταγωγής και παραμονής τους. Από τον τόπο τους, για τον τόπο τους.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχεδιάστηκε ειδικά για το εγχείρημα αυτό, από την Άγονη Γραμμή Γόνιμη και τη NEW WRINKLE, ενώ οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που θα το εφαρμόσουν στα σχολεία, θα εκπαιδευτούν στο Ινστιτούτο Embercombe, που εξειδικεύεται σε προγράμματα οικολογικού αλφαβητισμού στη Μεγάλη Βρετανία (https://embercombe.org).

Σημαντικοί συμμέτοχοι σε αυτή την προσπάθεια, οι Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί ΔΕΣΜΟΣ, Οργάνωση ΓΗ και το Φεστιβάλ της Βωβούσας. Τον σχεδιασμό της συσκευασίας και των υλικών επικοινωνίας ανέλαβε η BOLD OGILVY, υποστηρίζοντας ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο την προσπάθεια.

Bασικός στόχος του PINDOS WILD HERBS είναι να υποστηρίξει θετικές δράσεις για την κοινωνία της Πίνδου, να δημιουργήσει αξία και να εφοδιάσει τις μελλοντικές γενιές με όλα εκείνα που τους χρειάζονται για να αλλάξουν τον κόσμο μας και τις ζωές τους προς το καλύτερο!

Η APIVITA, η ΑΓΟΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΟΝΙΜΗ και η NEW WRINKLE επιθυμούμε να μετασχηματίσουμε την επιτυχία του PINDOS WILD HERBS, έτσι ώστε η αξία του μοναδικού αυτού προϊόντος που δημιουργήθηκε να επιστρέψει στον τόπο προέλευσής του, όχι μόνο αναδεικνύοντας τη μοναδικότητα της ελληνικής φύσης και ενισχύοντας την τοπική παραγωγή αλλά δημιουργώντας και ένα νέο πρότυπο μοντέλο εκπαίδευσης.  

Ακολουθήστε το στο Google News