Μη ξεχνάτε άλλωστε, ότι ο ήλιος μπορεί να οδηγήσει στη ξαφνική έξαρση της ακμής. Όταν η έκθεση μας στον ήλιο είναι ελεγχόμενη, τότε δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ίσα ίσα μπορεί να αποδειχθεί και ωφέλιμη για την ακμή μας. Όπως επιβεβαιώνουν και οι επιστήμονες 10-20 λεπτά καθημερινής έκθεσης στον ήλιο για όσους έχουν ανοιχτόχρωμο δέρμα και 20-30 λεπτά για όσους έχουν σκουρόχρωμο δέρμα μπορούν να λειτουργήσουν θετικά στα σημάδια της ακμής. Ωστόσο η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και στις ακτίνες UV μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη γήρανση ακόμη και σε ξαφνική ακμή από ένα απλό ηλιακό έγκαυμα, που πολλοί θα αγνοήσουν στην αρχή, σκεπτόμενοι ότι με μια απλή ενυδατική κρέμα το πρόβλημα θα λυθεί.

Για να αποφύγετε φέτος και κάθε καλοκαίρι, αλλά ηλιόλουστη μέρα του χρόνου τα προβλήματα που δημιουργεί η ακμή στο πρόσωπο, οφείλετε να προστατευτείτε από τον ήλιο και τις ακτίνες του. Οι δικαιολογίες για τη λιπαρότητα των αντηλιακών και τις γυαλάδες που δημιουργούν τελείωσαν, αφού το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε την υφή που σας ταιριάζει. Για να αντιμετωπίσετε τη λιπαρότητα του δέρματος σας ειδικά όταν έχει τάση ακμής, χρειάζεται σίγουρα μια αντηλιακή κρέμα ή ένα gel πάντα με υψηλό δείκτη προστασίας που να αφήνει ένα ματ αποτέλεσμα χωρίς λευκά ίχνη. Επενδύστε σε προϊόντα που να είναι oil free που δε θα προκαλούν φαγέσωρες, κοινώς τα ενοχλητικά μαύρα στίγματα.

Σίγουρα θέλετε να νιώθετε άνετα στην παραλία και να μην ανησυχείτε διαρκώς για τα σημάδια της ακμής που σας στερούν την αυτοπεποίθηση, διαλέξτε μια λεπτόρρευστη αντηλιακή κρέμα με χρώμα, η οποία να είναι ανθεκτική στο νερό και τον ιδρώτα, ώστε να καλύψετε οποιαδήποτε ατέλεια σας ενοχλεί, αποκτώντας ένα φυσικό ομοιόμορφο χρώμα στο πρόσωπό σας.

Αν δε, το πρόβλημα της ακμής σας είναι σοβαρό και ακολουθείτε ειδική φαρμακευτική αγωγή, τότε είναι αυτονόητο ότι το δέρμα σας και το πρόσωπο σας έχουν ανάγκη από την προστασία μια αντηλιακής κρέμας με υψηλό δείκτη προστασίας. Όπως εξηγούν δερματολόγοι, υπάρχουν ορισμένα δραστικά συστατικά όπως το ρετινοϊκό οξύ, τα οποία είναι ικανά να προκαλέσουν φωτοευαισθησία ακόμη και στο σκουρόχρωμο δέρμα.

Απολαύστε λοιπόν το καλοκαίρι σας με άνεση και ασφάλεια, χρησιμοποιώντας πάντοτε αντηλιακό προσώπου για ακμή για να την πολεμήσετε ανοιχτά. Διατηρήστε το δέρμα σας ασφαλές μακριά από τους κινδύνους του ήλιου.