Η μυστηριώδης εξαφάνιση ενός νεαρού άνδρα, μία διπλή δολοφονία, ο θάνατος ενός παραθεριστή και άλλες αληθινές, συγκλονιστικές αστυνομικές ιστορίες γεμάτες ίντριγκα, αγωνία, ανατροπές, καθηλωτική πλοκή.

Οι υποθέσεις παρουσιάζονται όπως ακριβώς έγιναν με τις αληθινές τους διαστάσεις, βασισμένα στα επίσημα αρχεία των Αρχών καθώς και σε μαρτυρίες και ομολογίες όσων πρωταγωνίστησαν στις συνταρακτικότερες ελληνικές αστυνομικές υποθέσεις των τελευταίων δεκαετιών.

Η μεταφορά των εγκλημάτων σε διηγήματα αποσκοπεί όχι στο να εκθέσει τους δράστες, αλλά στο να βεβαιώσει πως μια αντικοινωνική πράξη ποτέ δεν μένει ατιμώρητη, όσο καλά και να είναι προσχεδιασμένη. Πέρα όμως απ’ αυτό μάς δίνουν ένα βασικό συστατικό στοιχείο της ταυτότητας του «κοινωνικού είναι» του τόπου μας και τούτο γιατί κάθε έγκλημα αποκαλύπτει τις καθοριστικές για την πραγμάτωσή του κοινωνικές συνθήκες. Από την άλλη όχθη, αντίκρυ στους δράστες των εγκλημάτων, κινούνται οι διώκτες τους. Είναι κι αυτοί άνθρωποι κοινοί, με προτερήματα κι ελαττώματα. Και πάνω απ’ όλα ποτέ δεν δρουν μόνοι τους. Κάθε εξιχνίαση, είναι μόχθος και τελικό έργο πολλών προσώπων που συνεργάζονται στενά μεταξύ τους, για να φτάσουν στη λύση του μυστηρίου.

Μαζί

Esquire, Ο άντρας στα καλύτερά του

* Ο Γιάννης Δρυμωνάκος από τις πισίνες στο Survivor. Ο Ελληνας κολυμβητής με τις περισσότερες επιτυχίες, παίκτης του φετινού Survivor, μιλάει για τη ζωή ως περιπέτεια.

* Πώς να βρεις τον δρόμο για την απόλυτη περιπέτεια. Πώς να βρεις διέξοδο από τη ρουτίνα και να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα και να ζήσεις μια κινηματογραφική ζωή γεμάτη ένταση και συγκινήσεις.

* Μαθήματα ζωής. Το ταξίδι της ζωής μέσα απ’ τους στίχους των τραγουδιών του Bob Dylan.

* Ο ηθοποιός Luke Evans μας συστήνει τις τάσεις του καλοκαιριού.

* Αυτοκίνητο. Τα μοντέλα που μπορούν να σε πάνε απροβλημάτιστα όπου κι αν διαλέξεις να πας.

* Η αφρόκρεμα των καταδυτικών ρολογιών.

* Αθλητική Λογοτεχνία. Προτάσεις για διάβασμα στην παραλία.

* Οι ωραιότερες εμφανίσεις που αγωνίστηκαν σε παγκόσμιο Κύπελλο.

* Ο Γιώργος Λυκουρόπουλος και η τέχνη να ανακαλύπτεις το καλύτερο σε κάθε γωνιά του κόσμου.

* Ferran Adria. Ο μάγος της γαστρονομίας και το αέναο ταξίδι στο σύμπαν των ουρανίσκων.

* Ο Neymar Jr και η αγωνία της πτώσης ενός τεράστιου μοντέλου.

* Survival kit. Το απόλυτο νεσεσέρ των διακοπών.

* Ψάχνονται οι γυναίκες όταν πάνε μόνες διακοπές;