-Γεμίστε τα με κάποιο αναψυκτικό τύπου κόλα και αφήστε τα έτσι για δύο 24ωρα. Φρονίστε όμως μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα να ανανεώσετε τρεις φορές το αναψυκτικό γιατί ξεθυμαίνει.

-Μία άλλη λύση είναι να τους βάλετε σόδα σε σκόνη και να τα τρίψετε με ένα νωπό βαμβάκι. Στη συνέχεια, ξεπλύντε τα με χλιαρό νερό και σκουπίστε τα με ένα μαλακό πανί. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία αυτή μία φορά τον χρόνο.

Η θαμπάδα οφείλεται στα ανθρακικά άλατα που σχηματίζονται στην επιφάνεια του κρυστάλλου. Τα προϊόντα τύπου κόλα, όπως και η σόδα, περιλαβάνουν, μεταξύ άλλων, διαλυμένο διοξείδιο του άνθρακα και φωσφορικό οξύ. Ρίχνοντας λοιπόν στα κρυστάλλινα σκεύη ένα από τα παραπάνω προϊόντα, τα ανθρακικά άλατα που έχουν σχηματιστεί στην κρυστάλλινη επιφάνεια αντιδρούν με τα οξέα και διασπώνται.