Υλικά:
900 ml ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλο
1 στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκαλα
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ
1 σκελίδα σκόρδου
50 γραμμάρια ρύζι ή νουντλς
2 κουταλιές της σούπας γλυκό καλαμπόκι (φρέσκο ή σε κονσέρβα)
2-3 μανιτάρια σε λεπτές φέτες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια του γλυκού σόγια
φύλλα μέντας ή βασιλικού
Εκτέλεση:
- Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε 900 ml του ζωμού και το στήθος κοτόπουλο, το τζίντζερ και τη σκελίδα σκόρδου.
- Βάλτε τα να βράσουν, μειώστε τη φωτιά, καλύψτε και αφήστε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο. Όταν γίνει, κόψτε το σε μικρά κομμάτια με ένα πιρούνι.
- Ξαναβάλτε το κοτόπουλο στο ζωμό με τα νουντλς, το γλυκό καλαμπόκι, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και τη σόγια και βράστε για3-4 λεπτά. Μέσα στο μπολ σερβιρίσματος, βάλτε τα φύλλα μέντας ή βασιλικού με το φαγητό και λίγη σόγια για γαρνίρισμα.