Ο γνωστός σεφ Δημήτρης Σκαρμούτσος μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA Buongiorno, παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας έδειξε μια συνταγή που μπορούμε να συνοδεύσουμε είτε με πατάτες τηγανιτές είτε με ρύζι.
Τα υλικά
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς (σπάλα)
2 αυγά
1 κρεμμύδι
150 γρ. ψίχα ψωμιού
1 κ.σ. ρίγανη ξερή
10 φύλλα δυόσμου
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα:
3 τριμμένες ντομάτες
3 σκελίδες σκόρδου
6 πιπεριές Φλωρίνης
2 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
50 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.σ. μέλι
αλάτι
πιπέρι
Το μυστικό
Mπορούμε να μουλιάσουμε το ψωμί στο γάλα για να γίνει το τελικό αποτέλεσμα πιο νόστιμο και ζουμερό.
Η διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και προσθέτουμε λίγο ξύδι. Το πλάθουμε λίγο στην αρχή, για να πάει το ξύδι παντού.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το καραμελωμένο κρεμμύδι, λίγη ρίγανη (προσοχή, όχι πολύ γιατί θα βγάλει πίκρα στη γεύση) και φρέσκο δυόσμο.
Πλάθουμε καλά το μείγμα, προσθέτουμε λίγο σκόρδο (στη συγκεκριμένη περίπτωση το έχουμε χτυπήσει με λάδι), το αυγό και το ψωμί που έχει μουλιάσει στο γάλα.
Πλάθουμε το μείγμα, για να πάνε τα υλικά παντού.
Όταν ετοιμαστεί το μείγμα, φτιάχνουμε με τα χέρια μας τα μπαλάκια.
Από εκεί και πέρα έχουμε δύο επιλογές: η μία είναι να τα τηγανίσουμε.
Η άλλη είναι να βάλουμε σε ένα ζεστό τηγάνι τα υλικά της σάλτας (πούλπα, φρέσκια ντομάτα, πάπρικα κτλ), να προσθέσουμε τα κεφτεδάκια και να τα αφήσουμε να βράσουν.