Στην έκδοση «Τα ονόματα των Ελλήνων» καταγράφονται όλα τα ελληνικά ονόματα, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί από τη Μικρασιατική Καταστροφή έως σήμερα. Στις δύο πρώτες ενότητές του, το βιβλίο εξετάζει γενικά στοιχεία περί ονόματος (ως προς τον τρόπο επιλογής του και την εξέλιξή του).

Η τρίτη, η τέταρτη και η πέμπτη ενότητα αναφέρονται στους τρόπους που επιλέγεται το όνομα σε ποικίλες ιστορικές περιόδους.

Στην έκτη ενότητα εξετάζεται το ζήτημα της ονοματοθεσίας, ενώ στην έβδομη η ονοματοθεσία κατά την κλασική αρχαιότητα.

Η όγδοη ενότητα είναι αφιερωμένη στα ονόματα από τη Βίβλο, τα οποία αξιοποιήθηκαν στην ονοματοθεσία των Ελλήνων, ενώ η ένατη ενότητα στα αρχαιοελληνικά ονόματα που χρησιμοποιήθηκαν στους νεότερους χρόνους.

Τέλος, τα ελληνικά ονόματα, ανδρών και γυναικών, που χρησιμοποιήθηκαν από το 1922 έως σήμερα, παρουσιάζονται σε αλφαβητική σειρά, μαζί με την ερμηνεία ή την προέλευσή τους.

Μαζί,

Ειδικό ένθετο: 100 Χρόνια ΚΚΕ

Για πρώτη φορά, η άγνωστη επιστολή του Ναπολέοντα Σουκατζίδη από το αρχείο του ΚΚΕ.

Ακόμη, συνέντευξη του Δημήτρη Κουτσούμπα, άρθρα των: Νίκου Αμπατιέλου, Λιάνας Κανέλλη, Δημήτρη Γόντικα και του Καθηγητή Γιώργου Μαργαρίτη. Αλλά και χρονολόγιο με τους σημαντικότερους σταθμούς του ΚΚΕ.

Και

Esquire

Ο άντρας στα καλύτερά του

* Jon Hamm. Ο ανεξέταστος βίος του. Οι αποτοξινώσεις, οι χωρισμοί ο «θάνατος» του Don Draper και η υπέρμετρη φιλοσοφία του Σωκράτη.

*Sam Elliott. Ο,τι πιο γνήσιο έχει βγάλει η Αμερική. Ο 74χρονος καλλιφορνέζος ηθοποιός είναι πολλά περισσότερα από τα μαλλιά, το μουστάκι και τη φωνή που τον έκαναν διάσημο στο Χόλιγουντ.

*Ο Πάνος Βλάχος ταξίδεψε από το Λος Αντζελες πίσω στην Ελλάδα για να βρεθεί αρματωμένος σε βραχονησίδα στο Αιγαίο. Ο ηθοποιός μας μιλά για το «Aιγαίο SOS», τη νέα ταινία που πρωταγωνιστεί.

*Γιάννης Στάνκογλου. Ο διάσημος έλληνας ηθοποιός είναι ο Γιούγκερμαν του Μ. Καραγάτση στο Θέατρο «Πορεία». Και μάλλον μπορεί να παίξει τα πάντα.

*Είναι η Αφροδίτη Λιάντου η ελληνίδα Lana Del Rey;

*Ο Rami Malek είναι ο Freddie Mercury του στυλ.

*Ενας χρόνος #METOO. Πώς η υπόθεση Weinstein «ποινικοποίησε» το φλερτ.

*Η κατάρα του El Chapo. H μάχη και ο θάνατος ενός δημοσιογράφου που τα έβαλε με το καρτέλ.

*Ο πόλεμος για το νερό. Γιατί η ανθρωπότητα ετοιμάζεται να ζήσει το μαρτύριο της σταγόνας.

*Μόδα. Καυτό στυλ για το κρύο του χειμώνα.

*Ρολόι – το καλύτερο δώρο. Τέσσερις επιλογές για την εορταστική περίοδο που πλησιάζει.

*Αντρικά αρώματα που απογειώνουν.

*Αυτοκίνητο. Διαλέγουμε το καλύτερο μοντέλο κάθε εταιρείας.

*Τα κρασιά των Χριστουγέννων. Ενας πλήρης και αναλυτικός οινικός οδηγός για να είσαι στον αφρό των ημερών.

*Σινεμά. Τα πολυαναμενόμενα θρίλερ του 2019. Ο τρόμος επιστρέφει δριμύτερος στο Χόλιγουντ και ο σύγχρονος κινηματογράφος χορεύει στους ρυθμούς της χρυσής εποχής του new horror.