Το καλύτερο λάδι για μασάζ χαλάρωσης

Συστατικά

  • 25 ml αμυγδαλέλαιο
  • 25 ml λάδι από κουκούτσια σταφυλιού
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο ιλάνγκ-ιλάνγκ
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλου
  • 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο νερόλι

Οδηγίες

Bάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπουκάλι, κατά προτίμηση γυάλινο, χωρητικότητας περίπου 100 ml, κλείστε το και ανακινήστε το μέχρι να ενωθούν καλά μεταξύ τους. Το έλαιο που φτιάξατε είναι κατάλληλο για μασάζ από τα πόδια ως και το κεφάλι. «Όλα τα αιθέρια έλαια πρέπει να είναι βιολογικά για την καλύτερη υγεία του σώματος και του νου» επισημαίνει ο εναλλακτικός θεραπευτής Κώστας Βάσιας.

Ιδανικό για…

Χαλάρωση. Το νερόλι, το αιθέριο έλαιο που φτιάχνεται από άνθη νερατζιάς, έχει αντικαταθλιπτικές και ηρεμιστικές ιδιότητες ενώ το ιλάνγκ-ιλάνγκ καταπολεμά το άγχος, το φόβο και καλμάρει τα νεύρα.

Διέγερση της libido. Το αιθέριο έλαιο του σανδαλόξυλου και του ιλάνγκ – ιλάνγκ φημίζονται για τις αφροδισιακές τους ιδιότητες.

TIPS ΓΙΑ ΧΑΛΑΡΩΤΙΚΟ ΜΑΣΑΖ

από τον εναλλακτικό θεραπευτή Κώστα Βάσια

* Βάλτε στα χέρια σας μια κουταλιά του γλυκού από το μείγμα λαδιού που φτιάξατε για να το ζεστάνετε στις παλάμες σας.

* Πόδια (πίσω μέρος)

Ξεκινήστε με χαλαρές, ανοδικές κινήσεις από τα πέλματα μέχρι τον γλουτό με τα δάχτυλά σας και τις παλάμες σας να έχουν πάρει το σχήμα της επιφάνειας  του ποδιού.

* Πόδια (μπροστινό μέρος)

Ελαφρύ μασάζ από πάνω προς τα κάτω από το μηρό προς το γόνατο. Συνεχίστε κάνοντας μασάζ στο εσωτερικό μέρος του μηρού διαγώνια προς τα πάνω χρησιμοποιώντας εναλλακτικά τα χέρια μέχρι να φθάσετε στην κορυφή του μηρού.

* Υπογάστριο

Το μασάζ της κοιλιάς στο λεγόμενο Χάρα είναι ιδανικό για γενική ευφορία χαλάρωση και πολύ καλό για τη δυσκοιλιότητα. Κάντε μασάζ στην περιοχή κυκλικά όπως πάνε οι δείκτες του ρολογιού

* Κρανίο

Με αρκετή ποσότητα λαδιού στα χέρια σας τρίβετε χαλαρά τις ρίζες στο κρανίο, μέχρι να απορροφηθεί το λάδι από τα μαλλιά και το κρανίο. Αυτές οι κινήσεις κάνουν πολύ καλό στους πονοκεφάλους.

* Πρόσωπο

Απαλές κινήσεις σε όλο το πρόσωπο, κυκλικές κινήσεις γύρω από τα μάτια και απαλές πιέσεις πάνω στα φρύδια.

* Χέρια

Ανοδικό μασάζ από τα δάχτυλα εως το πάνω μέρος του χεριού, επικεντρωθείτε στα δάχτυλα και τις παλάμες.