Αυτή την εβδομάδα, στον έβδομο τόμο:

  • Το πανόραμα της αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας
  • Η προφορική λογοτεχνία
  • Η επική ποίηση
  • Η λυρική ποίηση
  • Τα φιλοσοφικά ρεύματα
  • Τραγωδίες, κωμωδίες
  • Η ρητορική
  • Κορυφαίοι σταθμοί ιστοριογραφίας

Η πλούσια λογοτεχνική δημιουργία, σε όλες τις εκφάνσεις της, ακολουθεί έναν ανεπανάληπτο δρόμο που διασχίζει την αρχαϊκή, την κλασική και την ελληνιστική και αυτοκρατορική εποχή, με «πρεσβευτές» την επική και λυρική ποίηση, το θέατρο, την ιστοριογραφία, τη φιλοσοφία και άλλες μορφές γνώσης.

Οι επιστήμες εν όψει…

Αυτό το υπέροχο οδοιπορικό στην ελληνική ιστορία ολοκληρώνεται με το σύνθετο πεδίο των επιστημών, σε δύο μέρη, τον όγδοο και ένατο τόμο. Η αστρονομία, τα μαθηματικά, η μετεωρολογία συνδυάζονται με τη φύση, τη μαγεία, την αλχημεία, και με την πρόοδο των τεχνικών γνώσεων τα επιστημονικά επιτεύγματα βρίσκουν εφαρμογή σε όλες τις πτυχές της ζωής.

Με την ανάπτυξη της ιατρικής από τον Ιπποκράτη και την ελληνική κουλτούρα της μουσικής, η οποία θέλει τον πολίτη να διαπλάθεται από αυτή την παιδεία, ο τομέας των επιστημών θα σταθεί ο εμβληματικός προάγγελος της τεχνολογικής προόδου και θα ακολουθήσει σταδιακά μέσα στους επόμενους αιώνες…

Μαζί,

Ο Εορταστικός Γευσιγνώστης, την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στρώνει το γιορτινό τραπέζι!

 

7 προτάσεις για ολοκληρωμένα μενού τριών πιάτων για κάθε επιθυμία με πρωτότυπες σούπες, ριζότο ή τάρτες και διαφορετικά κρέατα -από χοιρινό  και αρνί μέχρι ζαρκάδι και μαύρο χοίρο-.

Επίσης, για τους ψαροφάγους, ένα μενού με θαλασσινά

Ακόμα, μια πρωτότυπη γαλοπούλα, κι άλλες «ανεξάρτητες» προτάσεις για κρεατικά και συνοδευτικά.

Ιδέες για finger food: Θαυμάσια κεφτεδάκια από σιτάρι με μανιτάρια και καπνιστό τυρί Μετσόβου, μίνι μοσχαρίσια σουβλάκια μαριναρισμένα σε πέστο βασιλικού, τραγανές μπουκιές κοτόπουλου παναρισμένες με τσιπς και μουστάρδα μελιού, ταρτάκια πατάτας με λούντζα και χαλούμι, ρολά παρμεζάνας με μους από ανθότυρο και φιστίκια Αιγίνης.

Ιδιαίτερες σαλάτες με φρούτα και δροσερές σάλτσες. Επιλεγμένες έτσι, ώστε να μην μας επιβαρύνουν, αλλά να μας προετοιμάσουν για τα πλούσια πιάτα που θα ακολουθήσουν.

Μεγάλο αφιέρωμα στα γλυκά!

Η γιορτή της σοκολάτας με ζουμερά σουφλέ, μία πανεύκολη τάρτα και μία άκρως εντυπωσιακή σαρλότ.

Αλλά και παραδοσιακά γλυκά αλλιώς. Light, vegan και ολίγον πειραγμένα από τους σεφ μας, τα κλασικά γλυκίσματα των γιορτών για να ικανοποιήσουν όλες τις ανάγκες.

Ακόμη, βήμα-βήμα τα τέλεια μελομακάρονα, υπέροχοι κουραμπιέδες, και η βασιλόπιτα του 2019.

 

Και, το πρώτο brunch του 2019. Ετοιμάζουμε το πιο πλούσιο πρωινό, λίγο αργότερα από το συνηθισμένο, για τους αγαπημένους μας, για να υποδεχθούμε με τον καλύτερο τρόπο τη νέα χρονιά.

Την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου με το «ΒΗΜΑ»

Ολα όσα πρέπει να ξέρετε για το φαγητό!

Ο Γευσιγνώστης ξέρει, γιατί το ‛χει ψάξει!

 

Και

Βημαgazino

Και στην απλή έκδοση των €2

ΒHMAgazino. Δεν ακολουθεί τάσεις, τις δημιουργεί.