Το κραγιόν αποτελεί σταθερά το αγαπημένο προϊόν μακιγιάζ των περισσότερων γυναικών και όχι άδικα, αφού μπορεί μέσα σε μια στιγμή να χαρίσει χρώμα και ένταση στο πρόσωπο.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες χρήσεις του «θαυματουργού» αυτού προϊόντος που δεν είχατε σκεφτεί και μπορούν να σας φανούν πραγματικά χρήσιμες, ειδικά εκείνες τις ημέρες που δεν έχετε την πολυτέλεια να κυκλοφορείτε με ολόκληρο το νεσεσέρ σας μαζί.

Ας δούμε, λοιπόν, ποιες είναι οι εναλλακτικές χρήσεις του κραγιόν στο μακιγιάζ.

*Κόκκινο κραγιόν για τους μαύρους κύκλους

Όσες έχετε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, δύσκολα μπορείτε να αποχωριστείτε τον αγαπημένο σας σύμμαχο, που δεν είναι άλλος από το κονσίλερ.

Ωστόσο, αν και το κονσίλερ πράγματι κάνει θαύματα, σε μερικές περιπτώσεις δεν είναι αρκετό.

Η λύση βρίσκεται στο κόκκινο κραγιόν. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εφαρμόσετε ταμποναριστά μια μικρή ποσότητα κόκκινου κραγιόν στην περιοχή κάτω από τα μάτια σας, να το απλώσετε και στη συνέχεια να συνεχίσετε με την εφαρμογή κονσίλερ, όπως συνηθίζετε.

Αυτό το κόλπο εξηγείται λογικά, αφού το κόκκινο και το πορτοκαλί χρώμα εξουδετερώνουν το μπλε και το πράσινο. Έτσι, όταν εφαρμόζετε κόκκινο κραγιόν, σβήνετε αποτελεσματικά τους σκουρόχρωμους κύκλους κάτω από τα μάτια σας!

*Κραγιόν ως σκιά ματιών

Για ένα glossy αποτέλεσμα στο μακιγιάζ των ματιών σας, δοκιμάστε να αντικαταστήσετε τη σκιά ματιών με ένα κραγιόν της επιλογής σας. Το αποτέλεσμα θα είναι πιο λαμπερό και ακόμη και αν σας ακούγεται κάπως παρακινδυνευμένο, είναι στο χέρι σας να εξασφαλίσετε ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας μικρή ποσότητα κραγιόν.

*Κραγιόν ως ρουζ

Προτιμήστε ένα κραγιόν σε απαλή απόχρωση, με βελούδινη υφή, έτσι ώστε να μπορεί να απλωθεί ομοιόμορφα στο δέρμα. Ακουμπήστε την άκρη του κραγιόν σε κάθε μάγουλο και απλώστε το κραγιόν όπως θα απλώνατε ένα ρουζ σε κρεμώδη υφή. Μόλις βρείτε τη σωστή υφή κραγιόν, κάτι μας λέει ότι δε θα αγοράσετε ξανά ρουζ!

*Καφέ κραγιόν για σκιάσεις στο πρόσωπο

Επειδή πολλές αγάπησαν το λεπτότερο πρόσωπο, αλλά λίγες την -όχι και τόσο απλή- τεχνική του contouring, καλό είναι να γνωρίζετε ότι μπορείτε να δημιουργήσετε «κοψίματα» στα ζυγωματικά σας με ένα καφέ κραγιόν. Χρησιμοποιήστε το όπως θα χρησιμοποιούσατε ένα contouring stick.

*Ιριδίζον κραγιόν για λάμψεις στο πρόσωπο

Αν για κάποιον λόγο (δε σας κρίνουμε) υπάρχει κάποιο ιριδίζον κραγιόν στο νεσεσέρ σας, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να προσθέσετε λάμψη στο πρόσωπό σας, όπως θα κάνατε με ένα highlighter.