Πολλές γυναίκες επιθυμούν υπέροχα μαλλιά, χωρίς ωστόσο να έχουν την παραμικρή διάθεση να ξοδέψουν πολύ χρόνο ή χρήμα για την περιποίησή τους.

Αν ανήκετε και εσείς σε αυτήν την κατηγορία, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα πέντε παρακάτω tips.

  1. Μην πειράζετε το χρώμα της βάσης σας. Είναι προτιμότερο να διατηρείτε το φυσικό χρώμα των μαλλιών σας ως καμβά για ανταύγειες, αντί να το πειράζετε. Όταν βάφετε τη βάση σας, η ανάπτυξη των μαλλιών σας γίνεται δυσκολότερη και τα μαλλιά σας χρειάζονται περισσότερη περιποίηση. Αν θέλετε οπωσδήποτε να αλλάξετε το χρώμα της βάσης σας, περιοριστείτε σε έως και δύο τόνους πιο σκούρους ή ανοιχτούς.
  2. Αγαπήστε τη φυσική υφή των μαλλιών σας. Αν τα μαλλιά σας είναι σγουρά, αφήστε τα σγουρά. Αν είναι ίσια, αφήστε τα ίσια. Σταματήστε να καίτε τις τρίχες σας με καυτά εργαλεία styling και ξεκινήστε να αναδεικνύετε τη φυσική τους υφή. Το μόνο που χρειάζεστε είναι αυτοπεποίθηση.
  3. Δοκιμάστε έναν συνδυασμό balayage με ανταύγειες. Αυτή η τεχνική θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στο χρώμα των μαλλιών σας. Οι ανταύγειες είναι λεπτές και κοντά στη ρίζα, ενώ το balayage είναι πιο πυκνό από τη μέση ως τις άκρες του μαλλιού. Ο συνδυασμός αυτών των δύο θα εξασφαλίσει ότι τα μαλλιά σας δείχνουν υπέροχα καθώς μακραίνουν, χωρίς να χρειάζεται να ανανεώνετε τη βαφή σας.
  4. Αποφύγετε τα περίπλοκα κουρέματα. Όσο πιο περίπλοκο είναι ένα κούρεμα τόση περισσότερη ώρα θα χρειάζεστε κάθε πρωί για να χτενίσετε τα μαλλιά σας. Ένα από τα καλύτερα κουρέματα για όσες δε θέλουν να περνούν πολύ χρόνο χτενίζοντας τα μαλλιά τους, είναι το μακρύ καρέ, το οποίο μπορείτε απλά να αφήσετε να στεγνώσει μόνο του, ψεκάζοντας πρώτα λίγο σπρέι για beach waves.
  5. Ξεκινήστε να είστε καλύτερη με τα μαλλιά σας. Μπορείτε να χτενίζετε τα μαλλιά σας όπως θέλετε, αλλά παραμένει γεγονός το ότι τα υγιή μαλλιά είναι πιο διαχειρίσιμα. Όταν τα μαλλιά σας είναι ενυδατωμένα και περιποιημένα, είναι πιο εύκολο να πετύχετε αυτό που θέλετε. Φροντίστε, λοιπόν, να απλώνετε μία μάσκα βαθιάς ενυδάτωσης μία φορά την εβδομάδα, ώστε να χαρίζετε στην τρίχα σας την ενυδάτωση που χρειάζεται.