Υλικά για τη ζύμη:

1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

¾ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

2μιση φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Για τη γέμιση:

2 φλιτζάνια ζάχαρη

¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

6 αυγά

¾ φλιτζάνι χυμό λεμονιού

ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Φτιάξτε τη ζύμη: σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε με το μίξερ βούτυρο και ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το αλεύρι και τη ζάχαρη άχνη.
  2. Απλώστε τη ζύμη στο ταψί μέχρι να γίνει επίπεδη και ψήστε φια 18-20 λεπτά. Βγάλτε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει.
  3. Φτιάξτε τη γέμιση: σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα αυγά, το χυμό λεμόνι και το ξύσμα. Ρίξτε την πάνω από τη ζύμη και ξαναβάλτε στο φου΄ρνο για 20 λεπτά. Βάλτε το στο ψυγείο για 3-4 ώρες.