Με τη σωστή διατήρηση των τροφίμων καταφέρνουμε να διατηρήσουμε την ποιότητα και τη γεύση της πρώτης ύλης και να μην κινδυνεύουμε από τυχόν αλλοιώσεις τροφών.

-Τα ντουλάπια πρέπει να είναι χωρίς υγρασία, καθαρά και στεγνά.

-Τα πιο καινούργια τρόφιμα πηγαίνουν στο βάθος του ντουλαπιού και αυτά που λήγουν πιο γρήγορα βγαίνουν προς τα έξω, ώστε να μαγειρεύουμε και να καταναλώνουμε τα πιο παλιά.

-Αποφεύγουμε τις μεγάλες συσκευασίες τροφίμων, εκτός αν έχουμε μεγάλη οικογένεια, γιατί κάποια τρόφιμα ίσως χαλάσουν μέχρι την ημερομηνία λήξης τους.

-Προτιμάμε τις μικρές συσκευασίες που τελειώνουν γρήγορα και τις ανανεώνουμε συχνά. Καλό είναι γενικά να μην αποθηκεύουμε μεγάλες ποσότητες τροφίμων.

Ακολουθήστε το στο Google News