Στους τοίχους, ανάμεσα στα πλακάκια του μπάνιου, μέσα στις ντουλάπες: η μούχλα μπορεί να εμφανιστεί σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού, με τη (φρικτή) μορφή μιας πράσινης, καφέ ή μαύρης κηλίδας. Και όχι μόνο αυτό, αλλά αναπτύσσεται με την ίδια άνεση ακόμα και στο πιο καινούριο και καθαρό σπίτι. Σε περίπτωση που έχει κάνει την επίσκεψή της και στο δικό σας, δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε. Το παρακάτω σπιτικό καθαριστικό θα εξαφανίσει κάθε ίχνος της από το σπίτι σας.

Πριν ξεκινήσετε
Η μούχλα είναι επικίνδυνη για το δέρμα και το αναπνευστικό μας σύστημα. Για αυτό, θα πρέπει να λάβετε ορισμένα μέτρα ασφαλείας. Φορέστε οπωσδήποτε πλαστικά γάντια, τα οποία θα πετάξετε αμέσως μετά τη χρήση, ώστε να μην μεταφέρετε τα σπόρια της μούχλας στο υπόλοιπο σπίτι. Για τον ίδιο λόγο, προτιμήστε παλιά ρούχα που να καλύπτουν όλο το σώμα σας, και πλύνετε τα αμέσως σε καυτό νερό. Τέλος, φροντίστε ο χώρος να αερίζεται καλά την ώρα που καθαρίζετε, ώστε να μην την εισπνεύσετε.

Η συνταγή για το φυσικό καθαριστικό

Υλικά
2 κουταλιές της σούπας βόρακας*
¼ κούπας λευκό ξίδι
2 κούπες καυτό νερό

Εκτέλεση
1. Αναμείξτε τα παραπάνω υλικά σε ένα μπολ, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί ο βόρακας.
2. Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μπουκαλάκι ψεκασμού και ψεκάστε αρκετή ποσότητα σε βαμμένους τοίχους, πλακάκια ή άλλες μη πορώδεις επιφάνειες.
3. Τρίψτε καλά και σκουπίστε αμέσως.
4. Ψεκάστε και πάλι, αλλά αυτή τη φορά αφήστε το μίγμα στην επιφάνεια για 10 λεπτά πριν το καθαρίσετε.

*Ο βόρακας είναι ένα ορυκτό το οποίο χρησιμοποιείται για την παρασκευή πολλών σπιτικών καθαριστικών. Μεταξύ άλλων, μπορείτε να τον βρείτε σε καταστήματα με είδη κηπουρικής, καθώς αποτελεί βάση και για διάφορα λιπάσματα.