Ανεβαίνει από σήμερα η θερμοκρασία, ενώ ο καιρός προβλέπεται αίθριος σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα φτάσει ως και τους 36 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές, ενώ βροχές θα σημειωθούν μόνο τοπικά, από το μεσημέρι και μετά, στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Γι’ αυτό και ο κίνδυνος για πυρκαγιά θα είναι μεγάλος και σήμερα, κυρίως σε Αττική και Εύβοια.

Αναλυτικά ο καιρός

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά της Μακεδονίας.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 16 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ορεινά. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 17 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος και μόνο στα ορεινά της Κρήτης τοπικές νεφώσεις. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου και στη νότια Κρήτη έως 33 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά. Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.