Οι ηγετικές ικανότητες καλλιεργούνται με κόπο και υπομονή. Κάποια ζώδια έχουν από τη φύση τους αυτές τις ικανότητες. Κάποια άλλα πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο για να τις εκδηλώσουν.

 

Κριός

Ο Κριός είναι γεννημένος ηγέτης και κάνει για διευθυντής ή προϊστάμενος. Είναι ανήσυχη προσωπικότητα,κατεβάζει συνεχώς νέες ιδέες και είναι ενθουσιασμένος με την έναρξη νέων έργων. Η αυτοπεποίθηση και η εξυπνάδα του, τον κάνουν να μπορεί να πει και να επεξεργαστεί έξοχα τα θέματα της ειδικότητάς του. Οι υποχωρήσεις δεν είναι στη φύση του. Είναι καλύτερο να συνεργαστείς μαζί του, παρά να εναντιωθείς.

Αν χρειαστεί,επαναδιαπραγματεύσου αργότερα. Είναι πολύ καλός, στο να αντιλαμβάνεται το καλύτερο για τη δουλειά του αλλά και τις πιο μεγάλες ευκαιρίες. Ο Κριός, δε φοβάται να παίρνει δύσκολες αποφάσεις.

Είναι προσανατολισμένος στους στόχους του και έχει πολύ ενέργεια να προβάλλει στους γύρω του. Θέλει να ξεκινήσει νέα έργα,αλλά απλώς δεν έχει την υπομονή να ασχοληθεί με τις λεπτομέρειες της προσπάθειας.

Ταύρος

Η ήπια προσωπικότητα του Ταύρου,είναι εξοικειωμένη με την εργασία και το περιβάλλον του και κάνει προσπάθειες για τη γενική ευημερία,η οποία βελτιώνεται με το χρόνο,όσο όμως τα πράγματα παραμένουν σταθερά. Η ικανότητα προσαρμογής, δεν είναι ένα από τα ισχυρά σημεία του.

Όχι επειδή δεν μπορεί,αλλά γιατί δεν ενδιαφέρεται για αλλαγές. Να μην τον ενοχλείς πάρα πολύ,γιατί εύκολα παρεξηγείται. Να του δείχνεις, ότι θα γίνει η δουλειά του προς τη σωστή κατεύθυνση και αυτός θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα ευχάριστο περιβάλλον στην εργασία.

Αυτή η επιμονή στο χαρακτήρα του είναι που θα τον κάνει να ξεκινήσει το έργο μαζί σου και θα το δεις να υλοποιείται μέχρι το τέλος. Αλλά να είσαι προσεκτικός τη στιγμή που θα του δώσεις το έργο, μην προσπαθήσεις να του το αλλάξεις. Είναι επιμελής,επικεντρώνεται στο φόρτο εργασίας και περιμένει κι από σένα,να κάνεις το ίδιο.

Δίδυμοι

Ότι κι αν κάνουν αυτά τα αφεντικά,δεν είναι ποτέ βαρετά. Έχουν ετοιμότητα πνεύματος, εξυπνάδας και εντοπίζουν γρήγορα ένα άτομο που δε φαίνεται να έχει προσωπικότητα και δεν ενδιαφέρεται για την επιχειρηματική δραστηριότητα. Έχουν ευγλωττία, ειλικρίνεια και πειστικότητα να κρατήσουν την προσοχή κάποιου, σε μια παραγωγική συζήτηση.

Αγαπούν τα αστεία και δεν πειράζει να μιλάμε λιγάκι εν ώρα εργασίας,αλλά χαλαρά. Όταν ένα αφεντικό Δίδυμος έχει μια ιδέα,να είσαι σίγουρος ότι θα ενθουσιασθεί πολύ, υποβάλλοντας την ιδέα μ’ ένα μοναδικό και ενδιαφέροντα τρόπο. Δε θα υπάρχει ποτέ πλήξη και ανία όταν είσαι στην επιχείρησή του και θα αναζητά συνεχώς νέους τρόπους,για τη διεκπεραίωση των εργασιών.

Το αφεντικό Δίδυμος,θα επικεντρωθεί επίσης σχετικά με τα υπέρ και τα κατά ενός σχεδίου κι εσύ θα πρέπει να προσπαθήσεις να του δώσεις ιδέες, εστιάζοντας τα θετικά σημεία. Να είσαι βέβαιος ότι είναι έτοιμος να μοιρασθεί μαζί σου, τους πιθανούς κινδύνους.

Καρκίνος

Ο Καρκίνος ως αφεντικό,είναι γεμάτος πολυπλοκότητα και πρέπει πρώτα να σε αποδεχθεί, για να μη σε αποκλείσει αργότερα ως άτομο. Ως αποτέλεσμα του ασαφούς χαρακτήρα του, μπορεί να είναι δύσκολο να τον πλησιάσεις σε μια δεδομένη στιγμή. Μερικές φορές, θα πάρεις ένα ζεστό χαμόγελο κι άλλες φορές, θα είναι ψυχρός. Είτε έτσι,είτε αλλιώς,δε θέλει να σε βλάψει, γι’ αυτό μην παίρνεις τίποτα προσωπικά.

Εάν έχεις έναν Καρκίνο ως αφεντικό,η πρώτη εντύπωση μπορεί να είναι λίγο εκφοβιστική, όπως θα είναι δύσκολο να καταλάβεις αν του αρέσεις ή όχι. Αλλά αυτό αλλάζει γρήγορα και καταλαβαίνεις πόσο σοβαρός είναι, φροντίζοντας να είσαι άνετα στη θέση σου. Θα θελήσει να δημιουργήσει ένα περιβάλλον, στο οποίο η δουλειά του μπορεί να λειτουργήσει ως συνεκτική μονάδα.

Πιστεύει, ότι μία εταιρεία είναι χτισμένη με τη συμμετοχή όλων και βασίζεται στην ομαδική δουλειά, προστατεύοντας και καλλιεργώντας «το οικογενειακό πρότυπο» με τον ίδιο τρόπο που προστατεύει την οικογένειά του.

Λέων

Η λαμπερή προσωπικότητα του αφεντικού Λέοντα,κάνει τους ανθρώπους να υποκλίνονται μπροστά του! Ο δυναμικός τρόπος που μιλά και παρουσιάζεται,έχει ως αποτέλεσμα να είναι το κέντρο της προσοχής.

Αυτούς τους ελκυστικούς χαρακτήρες, θα τους δεις να βρίσκονται στο μπροστινό μέρος της αίθουσας. Αγαπά να είναι το επίκεντρο σ’ ένα ρόλο ή έργο, δε φοβάται να αναλάβει ρίσκα και πολλές φορές, θα καταφέρει να περιβάλλεται με πιστούς οπαδούς που τον αντιμετωπίζουν ως πρότυπο. Αν έχεις έναν Λέοντα ως αφεντικό, να θυμάσαι ότι η σωστή διοίκηση είναι συνώνυμη με την επιτυχία.

Σέβεται τη θέση του και σε σέβεται κι αυτός. Αυτός ο στοργικός χαρακτήρας θέλει να ζήσει την καλή ζωή,στην προσωπική και στην επαγγελματική αρένα. Η καλή ζωή κατά την άποψή του, είναι να τον θαυμάζεις, να τον τιμάς, να τον εκτιμάς και να τον λατρεύεις. Ο στόχος σου είναι,να έχεις πάντα ένα ζεστό χαμόγελο στο πρόσωπό σου, για το αφεντικό σου.

Παρθένος

Η Παρθένος ως αφεντικό,είναι μια ενδιαφέρουσα προσωπικότητα που θα σε βάλει μέσα από μια σειρά δοκιμασιών και θα σε διαφωτίσει με νέους τρόπους,για να γίνουν τα πράγματα ρουτίνα στη δουλειά σου, με σκοπό να επέλθουν βελτιώσεις.

Έχει ένα ανήσυχο πνεύμα και θα προσπαθήσει να γίνουν τα πράγματα καλύτερα,ακόμη και να βελτιώσει εσένα τον ίδιο! Είναι πολύ καλός, στο να λέει στους άλλους γιατί πρέπει να εργασθούν.

Αλλά ο Παρθένος ως αφεντικό,ασκεί κριτική από μόνος του, γι’ αυτό μην το πάρεις προσωπικά. Στόχος του δεν είναι να επισημάνει τις ελλείψεις σου, αλλά τη μεγιστοποίηση του δυναμικού του ατόμου ή του πράγματος.

Το αφεντικό Παρθένος θα είναι πολύ προσανατολισμένος, ώστε να είναι έτοιμος να αναλάβει τα πάντα και δίνει σημασία στα μικρά πράγματα,που αν προσπαθήσεις να τα παραλείψεις, τα επιβλέπει και τα ελέγχει περιοδικά, για να διασφαλισθεί η διαδικασία που ακολουθείται και ότι ο κάθε άνθρωπος δουλεύει σωστά.

Ζυγός

Ο Ζυγός ως αφεντικό,θέλει να υπάρχει ισορροπία στο περιβάλλον της εργασίας του. Συνήθως είναι δίκαιος,αλλά μπορεί να κάνει και καμιά χάρη αν μπορεί. Είναι πολύ κοινωνικός και αιχμαλωτίζει τον ακροατή του με ευκολία.

Αναμένει το θαυμασμό,για τη χάρη και την ευγλωττία του. Οι έπαινοι και οι κολακείες είναι πάντα ευπρόσδεκτες. Όμως, θα πρέπει να κάνεις περισσότερα,απ’ ότι να τον σέβεσαι μόνο επαγγελματικά. Ο Ζυγός ως αφεντικό αγαπά να είναι αρεστός και να είναι σημαντικός,αλλά θέλει να τον εκτιμούν για το ποιός είναι και όχι μόνο γι’ αυτό που κάνει.

Θα προσπαθήσει να προσφέρει ότι χρειάζεσαι, έτσι ώστε να γίνει η εργασία σωστά. Οι υποδειγματικές επιδόσεις σου,θα τον κάνουν να είναι ευχαριστημένος. Θα εργασθεί σκληρά, αλλά θα χρειαστεί επίσης χρόνο για ξεκούραση.

Είναι φιλόδοξος,αλλά καταλαβαίνει ότι είναι στα καλύτερά του με μια ομάδα ή τουλάχιστον, όταν έχει πιστούς υποστηρικτές. Θα αγωνισθεί μόνο, όταν είναι σε κίνδυνο και συνήθως δίνει σε άλλους να εκτελέσουν το έργο του.

Σκορπιός

Ο Σκορπιός ως αφεντικό,είναι περίεργος,απρόβλεπτος και προσελκύει ως προσωπικότητα,για λόγους άγνωστους. Υποσυνείδητα προσπαθεί να λύσει το μυστήριο. Είναι ηγέτης, με μια ισχυρή παρουσία και αναζητά το βαθύτερο νόημα σε όλα τα πράγματα και τα πρόσωπα που εκτιμά ή τα επαγγελματικά σχέδια. Κατέχει μεγάλη εσωτερική δύναμη, η οποία μπορεί να μετατραπεί σε πρόκληση επιτυχίας.

Το αφεντικό Σκορπιός, θα κατευθύνει την ομάδα του στο μεγαλείο. Αναμένει το καλύτερο από όλους. Δε δέχεται δικαιολογίες και δε θα ανεχθεί καμία συμπεριφορά, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αποτυχία. Η παροχή κινήτρων είναι μεταδοτική και όσοι συναναστρέφονται μαζί του, θα αρχίσουν να αισθάνονται ότι και αυτοί μπορούν να ολοκληρώσουν κάτι που επιθυμούν.

Ο Σκορπιός ως αφεντικό θα προτιμούσε, να μείνει πίσω από τα παρασκήνια και θέλει να καθοδηγεί την επιτυχία στην ομάδα. Δε χρειάζεται τα φώτα της δημοσιότητας και δεν έχει κανένα συμφέρον, για τη δόξα. Παίρνει ικανοποίηση, όταν τα έργα του έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία και εισπράττουν αποδοχή και ανταμοιβή.

Τοξότης

Ο Τοξότης ως αφεντικό, είναι έτοιμος για το καλύτερο της επιχείρησης και με ποιον τρόπο μπορεί να λειτουργήσει εποικοδομητικά,τόσο για τον ίδιο,όσο και για όλους τους άλλους. Δεν έχει μόνο υψηλούς στόχους και μεγάλα όνειρα, αλλά διαθέτει τη θέληση και την αποφασιστικότητα,για να γίνουν πραγματικότητα.

Καταφέρνει πολλά από αυτά που θέτει ως στόχο και αντιμετωπίζει ελάχιστα εμπόδια. Περιμένει να εργάζεσαι όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα,αλλά δεν έχει άγχος αν κάνεις κάποιο λάθος.

Δεν κρατά κακίες και γρήγορα ξεχνά την αποτυχία της χθεσινής ημέρας, εφ’ όσον του αποδείξεις τις ικανότητές σου. Στην πραγματικότητα η φιλοσοφία του είναι, ότι πρέπει να υπάρχει συνεχής κίνηση προς το μέλλον, γι’ αυτό μην εμμένεις στο παρελθόν με αυτό το αφεντικό, διαφορετικά θα χάσει σύντομα το ενδιαφέρον του για σένα.

Είναι ενθουσιασμένος με την έναρξη ενός νέου έργου και θα προσπαθήσει να το ολοκληρώσει. Αν κάτι δεν πάει καλά δεν επιμένει, αλλά πάει σε κάτι καλύτερο. Για το λόγο αυτό υπάρχει η φήμη,ότι δεν τελειώνει ό, τι έχει ξεκινήσει. Γνωρίζοντας αυτό, ο σοφός Τοξότης αφεντικό,θα αναθέσει στους υπαλλήλους του να ολοκληρώσουν κάθε έργο που έχει ήδη αρχίσει αυτός, ο ίδιος.

Αιγόκερως

Ο Αιγόκερως ως αφεντικό είναι συντηρητικός,αλλά θα δεις ότι αυτό το άτομο έχει μια κρυφή τόλμη που μπορεί να την επικαλεσθεί ανά πάσα στιγμή,προκειμένου να φέρει μια νέα πνοή σ’ ένα περιβάλλον που πνίγεται. Είναι υπεύθυνος και επιφυλακτικός και οι άλλοι δύσκολα μπορούν να ψυχολογήσουν τη διάθεσή του.

Στην πραγματικότητα όμως,έχει την ικανότητα να συντονίζει τους υπαλλήλους του, ώστε να επικεντρωθούν σε ότι χρειάζεται να γίνει. Παραμένει εξαιρετικά προσανατολισμένος σ’ ένα στόχο,έτσι ώστε να μπορέσει να αποκτήσει τα υλικά πράγματα και την ασφάλεια που επιθυμεί. Θα θαυμάσεις τον επαγγελματισμό του και θα εκτιμήσεις τον τρόπο που προσεγγίζει το προσωπικό του.

Αν και είναι πολύ περήφανος για τον εαυτό του,όταν σκέφτεται αυτά που έχει καταφέρει, δε χρειάζεται από σένα να αναγνωρίσεις τα επιτεύγματά του. Στην πραγματικότητα μπορεί να βρεθεί σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση, αν το κάνεις. Είναι πολύ μετριοπαθής. Είναι πρόθυμος να μοιραστεί τις γνώσεις του, προκειμένου να βοηθήσει τους άλλους να επιτύχουν τους δικούς τους στόχους.

Υδροχόος

Η επαναστατική φύση του Υδροχόου,τον εμπνέει διαρκώς να πλάθει ευφάνταστες και δημιουργικές ιδέες,που το σύνολο των εργαζομένων είναι ευχαριστημένοι. Ο Υδροχόος ως αφεντικό,δεν περιορίζεται στο να δείχνει την αγάπη και το ενδιαφέρον του επιλεκτικά σε κάποια άτομα,αλλά επιδιώκει τη συλλογική δουλειά.

Αυτός ο ανεξάρτητος ιδεολόγος,γεννήθηκε για να διαφέρει και το ξέρει. Το αφεντικό Υδροχόος έχει ένα όραμα, που ελπίζει να εμπνεύσει την ομάδα να καταφέρει να σκεφθεί πόσο σημαντική είναι η δουλειά τους,για την επιτυχία της επιχείρησης στο σύνολό της.

Δεν υπάρχει «εγώ» στην ομάδα, αλλά «εμείς» και όλοι μαζί συνεργαζόμαστε για την επίτευξη ενός κοινού στόχου. Αντί να δημιουργήσει περίπλοκα γενικά σχέδια που περιλαμβάνουν αυστηρές κατευθυντήριες γραμμές, ο Υδροχόος θα σου δώσει την ελευθερία που θέλεις για την επίτευξη των στόχων της επιχείρησης,αρκεί να μην την καταχραστείς. Επιθυμεί μια ομάδα,που θα εργάζεται για κάτι νέο,ευρηματικό και το γενικότερο καλό.

Ιχθύς

Ο Ιχθύς είναι πιο κατάλληλος για δημιουργικό ή πνευματικό ρόλο, απ’ ότι ηγετικό. Αυτό το αφεντικό έχει ιδανικά και αν βρίσκεται σε μια ηγεσία ή επιχειρησιακή θέση, θα καθίσει πίσω από το γραφείο διαφορετικά ,θα τον πιάσει κατάθλιψη και θα παγιδευτεί.

Είναι ευσυγκίνητο άτομο και μερικές φορές φαίνεται να επηρεάζεται εύκολα. Δεν είναι σίγουρος ποτέ, ότι θα παραμείνει στη θέση του μόνο για το ταλέντο του, γι’ αυτό και κάνει επιπλέον προσπάθειες για να εξασφαλίσει, την ασφάλεια της θέσης του.

Ο Ιχθύς ως αφεντικό ,έχει ένα μοναδικό όραμα και θέλει να το μοιρασθεί με το προσωπικό του. Σε αντίθεση με τ’ άλλα ζώδια, είναι προσεκτικός και μπορεί να ψυχολογήσει τους εργαζόμενους, επειδή ανησυχεί κρυφά και θέλει να έχει την έγκριση όλων.

Θα προσπαθήσει να βρει τον ευκολότερο τρόπο, για να τελειώσει τη δουλειά. Απαιτεί ποιότητα εργασίας με τη λιγότερο δυνατή προσπάθεια, ενώ θέλει να παίρνει τις καλύτερες αμοιβές. Μην ψάχνεις για βαθιά σχέση με τους στόχους της εταιρείας,από το άτομο αυτό.