Δε λένε «σ’ αγαπώ» διότι πίσω από αυτήν τη δυσκολία που έχουν να το πούνε άμεσα, κρύβεται μία άμυνα. Μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να υπάρχει και ένας ψυχολογικός χειρισμός. Πάντως τα συγκεκριμένα ζώδια δυσκολεύονται πολύ να το πούνε.

Αιγόκερως

Δυσκολεύεσαι να πιστέψεις ότι αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά και ότι αυτή η αγάπη θα κρατήσει, ακόμη κι αν όλα πάνε φίνα. Δεν είναι ότι δεν το αισθάνεσαι, απλώς σου αρέσει να «το παίζεις» ότι συμβαίνει το αντίθετο. Έχεις πιάσει τον εαυτό σου να θέλει να το πει, καθώς πιστεύεις ότι αυτά λέγονται αυθόρμητα, κι εφόσον το σηκώνει η στιγμή.

Ωστόσο, όταν έρχεται η ώρα, και σου βγαίνει να ξεστομίσεις το «σ’ αγαπώ», το μετανιώνεις. Δε θέλεις να επενδύσεις σε μία σχέση χωρίς πρώτα να είσαι σίγουρος/η ότι δε σπαταλάς τον χρόνο σου. Σε διακατέχει απαισιοδοξία αναφορικά με τον έρωτα, επομένως προτιμάς να περιμένεις.

Παρθένος

Ξέρεις ποιος είσαι και ξέρεις πότε έχεις αρχίσει να ερωτεύεσαι κάποιον παράφορα. Παρ’ όλα αυτά, όπως και σε όλους τους τομείς της ζωής σου, έχεις σαφή εικόνα στο μυαλό σου σχετικά με το πώς πρέπει να είναι η πρώτη φορά που θα πεις «σ’ αγαπώ» στον σύντροφό σου.

Θέλεις να είναι όλα τέλεια: η στιγμή να είναι κατάλληλη, να έχεις σιγουρευτεί με κάποιον τρόπο ότι νιώθει το ίδιο και ότι έχεις αποκλείσει οποιοδήποτε σημάδι τοξικότητας. Δε θες να αλλάξεις γνώμη τελευταία στιγμή, με αποτέλεσμα να υπεραναλύεις και να περιμένεις στωικά την κατάλληλη στιγμή.

Σκορπιός

Υπάρχει κόσμος που θα έβαζε στοίχημα ότι λόγω του γεμάτου πάθους χαρακτήρα σου και της ρομαντικής σου φύσης, το «σ’ αγαπώ» σου φαίνεται παιχνιδάκι. Ωστόσο, επειδή είσαι μυστικοπαθής, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Μπορεί να έχεις δεκάδες συναισθήματα τα οποία κατακλύζουν την καρδιά και το μυαλό σου, αλλά επιμένεις να τα κρατάς μέσα σου. Είσαι επιφυλακτικός με τους ανθρώπους, γενικά, και προτιμάς να κρατάς μία αμυντική στάση.

Ακόμη κι αν μάθεις τα πάντα για το ταίρι σου, θα συνεχίσεις να κρατάς τα δικά σου μυστικά για εσένα. Δεν αντέχεις στην ιδέα ότι θα δείξεις την ευάλωτη πλευρά σου, γι’ αυτό ακόμη κι αν είσαι σίγουρος ότι το ταίρι σου θα το ανταποδώσει, το κρατάς μέσα σου.

Υδροχόος

Εσύ δεν είσαι σαν μερικά ζώδια που ερωτεύονται με το παραμικρό. Παρ’ όλα αυτά, ο λόγος που δε λες εύκολα τις δύο πολυπόθητες λέξεις δεν είναι αυτός. Έχεις συνηθίσει να κινείσαι στους δικούς σου ρυθμούς, σου αρέσει αυτή η ελευθερία και δύσκολα θα διακινδυνεύσεις να τη χάσεις, ακόμη κι όταν όλα κυλάνε τέλεια με τον σύντροφό σου.

Το «σ’ αγαπώ» δεν είναι κάτι απλό για εσένα, αλλά ένας σημαντικός σταθμός στη σχέση. Θέλεις να αισθάνεσαι απόλυτη σιγουριά για τα συναισθήματά σου, πριν πεις «σ’ αγαπώ».

Τοξότης

Ιδού το πλοτ τουίστ της λίστας. Τοξότη περίμενες ότι θα δεις το ζώδιό σου σε αυτήν τη λίστα; Μάλλον όχι. Δεν το περίμενες επειδή είσαι ένα ενθουσιώδες άτομο το οποίο ερωτεύεται εύκολα. Δε φοβάσαι να εκφράσεις το ενδιαφέρον σου στο αντικείμενο πόθου σου, ωστόσο έχεις πρόβλημα με τις λέξεις.

Ξέρεις ότι είναι τέλειο να πεις «σ’αγαπώ» στον σύντροφό σου, ειδικά αν πρόκειται να σ’ το ανταποδώσει, αλλά φοβάσαι ότι αν το πεις η σχέση θα παρασοβαρέψει. Προτιμάς να κρατάς τη φύση της σχέσης πιο χαλαρή, έτσι ώστε να μη βαριέσαι.