Ο Κριός, ο Λέων και ο Τοξότης, είναι η τριάδα των ζωδίων, που αντιπροσωπεύουν το στοιχείο της φωτιάς.

Ο δυναμισμός, η ευθύτητα, η πίστη, η δράση και η δημιουργικότητα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των πύρινων ζωδίων τα οποία και ξεχωρίζουν με τον  το φλογερό ταμπεραμέντο τους, την τόλμη καθώς και τον …εγωισμό τους!

Ο τρόπος που θα ζήσουμε το γιορτινό κλίμα της χριστουγεννιάτικης περιόδου αποτελεί κι αυτός μια επιλογή.

Και καθένα ζώδιο της φωτιάς μπορεί να ανταπεξέλθει, αν θέλει, μέσα από τα δικά του χαρακτηριστικά γνωρίσματα και να αντιμετωπίσει την μελαγχολία των Χριστουγέννων.

ΚΡΙΟΣ

Οι Κριοί με την αστείρευτη ενεργητικότητα και ζωηράδα τους δεν έχουν φόβο. Ακόμα κι αν τους πάρει για λίγο από κάτω, θα ξαναβρούν το κέφι τους κάνοντας ό,τι τους γεμίζει.

Η ενασχόληση με τα σπορ που λατρεύουν όπως σκι, τρέξιμο στο πάρκο και οποιαδήποτε άσκηση θα ανεβάσει την αδρεναλίνη τους και θα τους επαναφέρει το κόκκινο υγιές χρώμα στα μάγουλά τους.

Επιλέξτε υγιεινά φαγητά και όχι junk ή fast food που συνήθως τρέφεστε. Μέσα στην βιασύνη τους τρώτε πρόχειρα και γεμίζετε το σώμα σας με άχρηστες τοξίνες, που επιβαρύνουν ακόμη και την ψυχολογική σας υγεία.

Φροντίστε να ελέγξετε τον παρορμητισμό σας και προσπαθήστε να σκέπτεστε περισσότερο τα πράγματα, έτσι ώστε να μην έρχεστε αντιμέτωποι με καταστάσεις που σας φέρνουν σε αδιέξοδο.

Tips: Αφιερώστε χρόνο στην οικογένεια και στους φίλους σας κάνοντας κάτι όλοι μαζί. Η ικανοποίηση των πολλών «θέλω» σας κρατάει μακριά από τον πολύτιμο χρόνο με τους αγαπημένους σας.

ΛΕΩΝ

Δύσκολα ένας Λέων θα παραδεχτεί ότι χρειάζεται βοήθεια για να αντεπεξέλθει στην μελαγχολία που φέρνουν μαζί τους οι γιορτές. Η υπερηφάνειά του δεν θα τον αφήσει να δείξει ότι είναι κι αυτός ένας κοινός θνητός που έχει τις άσχημες στιγμές του.

Σκέψεις όπως: «Πρέπει να αγοράσω ακριβά δώρα», «Πρέπει να φορέσω ακριβά ρούχα για να φανεί ότι τα έχω καταφέρει στη ζωή μου», χρειάζεται να τις αναθεωρήσετε, αν νομίζετε ότι σας τα επιβάλλουν ή το επιβάλλετε οι ίδιοι στον εαυτό σας και αντικαταστήστε τα με «τα θέλω να..» ή διαγράψτε τα, αν -στη τελική- δεν σας αντιπροσωπεύουν.

Γραφτείτε σε μια σχολή χορού. Η σωματική έκφραση μαζί με την μουσική θα καταφέρουν να βγάλουν τα άσχημα συναισθήματα που σας βαραίνουν και θα αναδείξουν την δημιουργική σας πλευρά.

Tips: Αν έχετε τη δυνατότητα, κλείστε για το ρεβεγιόν σας ένα δείπνο σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια, ντυθείτε επίσημα όπως σας αρμόζει και κάντε δώρο στον εαυτό σας μια λαμπερή βραδιά.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Σπάνια η τρομερή αισιοδοξία σας Τοξότη και η ανάγκη σας να βλέπετε πάντα την φωτεινή πλευρά της ζωής θα σας οδηγήσει στην μελαγχολία. Πιθανό είναι όμως να σας κτυπήσει την πόρτα όποτε: Προσπαθήστε να κάνετε συχνούς περιπάτους στην φύση. Ο καθαρός αέρας και οι εναλλαγές παραστάσεων και τοπίων θα σας αναζωογονήσουν. Υιοθετήστε ένα μικρό ζωάκι, θα είναι κάτι που θα σας δίνει χαρά και θα γεμίζει τις ώρες σας. Άλλωστε τα ζώα βοηθούν πολύ τους ανθρώπους σε περιόδους κατάθλιψης η μελαγχολίας.

Και το πιο βασικό: μάθετε να είστε περισσότερο υπεύθυνοι στην ζωή σας. Οι Τοξότες επαναπαύονται στην καλή τους τύχη και πολλές φόρες αφήνουν την ζωή και τα οικονομικά τους χωρίς προγραμματισμό, με αποτέλεσμα να βρίσκονται πολλές φορές αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις και να μελαγχολούν.

Tips: Αν έχετε την οικονομική ευχέρεια, περάστε τις γιορτές σε ένα ορεινό καταφύγιο ή χιονοδρομικό κέντρο, οπού μπορείτε να κάνετε ιππασία, σκι, mountain bike και άλλες δραστηριότητες.