Αυτά τα 3 ζώδια έχουν ιδιαίτερο τρόπο για να εκφράσουν τα νεύρα τους. Δεν εκφράζονται δηλαδή με στερεοτυπικό τρόπο διότι εκ φύσεως ως ζώδια διαφέρουν έτσι κι αλλιώς. Σε αντίθεση με άλλα ζώδια είναι πιο απρόβλεπτα.

Καρκίνος

Δεν έχει υπομονή όταν νευριάζει. Γίνεται κυριολεκτικά εκνευριστικός και για τους γύρω του. Δε θέλει να ακούσει τίποτα και κανέναν. Ο εγωισμός του είναι τόσο έντονος που δεν έχει καμία διάθεση για τίποτα.

Οι θυμωμένοι Καρκίνοι μην αποτολμώντας να βγάλουν τα νεύρα τους προς τα έξω σε ένα περιβάλλον που δεν γνωρίζουν καλά, σε πρώτη φάση συνήθως, αμύνονται σφόδρα, λέγοντας με την πρώτη ευκαιρία τον καημό τους σε κάθε ευαίσθητη ψυχή που καταλαβαίνει τον πόνο τους.

Το κλάμα είναι η πρώτη και κύρια βαλβίδα διαφυγής αλλά όχι η μόνη. Αφού «μαζεύουν», είναι λογικό πως κάποια στιγμή θα ξεσπάσουν με τρόπο μάλλον υπερβολικό κατά δικαίων και αδίκων.

Παρθένοι

Αυτό που παθαίνουν είναι εντελώς απόκοσμό και καταφέρνουν να γίνονται οριακά χειριστικοί. Σταματάνε να μιλάνε και κάνουν σα να μην υπάρχεις γύρω τους. Δε σου δίνουν σημασία γιατί θέλουν να ησυχάσουν.

Δε θέλουν να χαλάνε την ροή της καθημερινότητας τους με άσκοπες κατ’ αυτούς εντάσεις. Έχουν και δουλειές να κάνουν και ο χρόνος είναι χρήμα. Γι αυτό και θυμώνουν πρωτίστως με όποιους δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Το ότι κάνουν πάντως λες και δε σε γνωρίζουν παν είναι πολύ άσχημο καθώς δεν τους βοηθάει να επιλύσουν τα όποια προβλήματα που τους ταλανίζουν.

Σκορπιός

Κρατάνε τα νεύρα τους και φορτώνουν πολύ σταδιακά. Αφού γεμίσουν με νεύρα σε σημείο να μη μπορούν να μιλήσουν πλέον, αρχίζουν και φωνάζουν χωρίς να έχει νόημα ό,τι και να λέει.

Ο ορισμός του «βουβού» θυμού, αν και μια προσεκτική εξέταση του γυαλισμένου ματιού θα μπορούσε να αποκαλύψει πολλά. Το θέμα για τους Σκορπιούς είναι ο έλεγχος, η κυριότητα και η πίστη, ιδιαίτερα αν πρόκειται για προσωπική ή φιλική σχέση.

Αν τους «πουλήσεις», απλά την… έβαψες! Συνήθως έχουν μια ψυχρότητα ενώ, αν τους ρωτήσεις «τι τρέχει;», θα σου απαντήσουν «τίποτα, κάτι δικά μου». Μπορεί μάλιστα να αντιδράσουν όπως ο Al Pacino στον «Νονό», που φίλησε αυτόν που ήταν ο στόχος προς εκτέλεση. Γιατί την ίδια στιγμή που θυμώνει ένας Σκορπιός, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την έκρηξη του ηφαιστείου.